Spinatipilaff värske kartuli ja porgandigaFoto: Jaan Heinmaa
Retseptid
29. august 2019, 11:31

Spinatipilaff värske kartuli ja porgandiga

Värske spinat tahab kuumas riisis haududa vaid loetud minutid, ent annab roale nii värvi kui ka vitamiini. Noored porgandid ja väikesed värsked kartulid küpsevad ahjus kiiresti ning on väga maitsev pilaffi juurde liha-kala asemel. Soovi korral tee juurde ka jogurtikaste, millele annavad maitset värske petersell või koriander ja soolased röstitud India pähklid. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Värsked noored porgandid
400 g Väikesed värsked kartulid
2 spl Vedel mesi või vahtrasiirup
2 spl Oliiviõli (pluss 2 spl)
2 tk Keskmine sibul
2 tk Küüslauguküüs
0.5 tl Fenkoliseemned
3 dl Riis
7 dl Köögiviljapuljong
100 g Värske spinat
Sool
Must pipar
Värske koriander või petersell ja India pähklid peale

PÄHKLI-KORIANDRIKASTE
2 dl Paks maitsestamata jogurt
Hakitud värske koriander või petersell
2 spl Hakitud India pähklid

Valmistamine

Pane ahi 220 kraadi peale sooja.

1. Pese värsked porgandid ja kartulid juurikaharjaga, ära koori. Lõika porgandid 4–5 cm pikkusteks tükkideks, paksemad poolita. Kartulid lõika pooleks, suuremad veelkord pooleks. Vala köögiviljad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, nirista peale mett või vahtrasiirupit ja 2 sl õli, sega läbi ja rösti ahju ülemises kolmandikus 25–30 minutit või kuni need on pehmed.  

2. Vahpeal viiluta puhastatud sibul ja küüslaugud õhukeselt ning pane koos 2 sl õliga potti. Lisa ka fenkoliseemned ning kuumuta segades, kuni sibul on pehmenenud. Lisa riis ja sega läbi. Vala juurde puljong ja lase keema tõusta, alanda kuumust ja hauta umbes 10 minutit, kuni riis on pehmem. Lisa spinatilehed ja hauta veel 5–7 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Jogurtikastme jaoks sega hakitud ürdid ja pähklid jogurtiga. Serveerides jaga pilaff taldrikutele, tõsta peale röstitud porgandid-kartulid ning puista üle värske koriandri ja pähklitega. Lisandiks paku maitsekat jogurtikastet.