Taimetoidu retseptid
30. august 2019, 08:07

Vürtsikad ahjuköögiviljad ubade, hummuse ja mündikastmega

Käes on taimetoidusõprade lemmikaastaaeg, sest köögivilju tuleb praegu uksest ja aknast. Veidi vürtsikas-magusat maitsesegu, pool tundi ahjus küpsemist ja värsket mündikastet ning maitsev roog pehmel hummusepadjal on valmis.  

Kogus: neljale
Valmistusaeg:
30 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
1 kg Juurvilajd (nt 200 g porgandeid, 200 g pastinaaki, 300 g juursellerit, 300 g kaalikat või naerist)
1 spl Harissa
1 spl Õli
1 spl Vedel mesi
1 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar
1 prk Mustad oad vees (400g)
200 g Hummus (nt Gourmet Club Karulaugu hummus)
MÜNDIKASTE
3 spl Õli
2 spl Vedel mesi
Pool potti piparmünti
Sool

Valmistamine

1. Koori ja tükelda juurviljad kaussi 4–5 cm kangideks.

2. Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Sega harissa, õli ja mesi ning maitsesta soola ja pipraga. Sega köögiviljad vürtsika seguga hoolikalt läbi ja laota ühtlaselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta ahju keskel umbes 25 minutit. Loputa ja nõruta oad, vala ahjuplaadile köögiviljadele ja küpseta veel 5 minutit.

3. Vahepeal valmista mündikaste. Pane õli, mesi ja mündilehed kõrgete servadega anumasse ja töötle saumikseriga puruks.

4. Võta küpsed juurviljad ahjust ja valmista portsjonid nii: tõsta taldrikule veerand topsi hummust, sellele jaga juurvilja-oasegu ja nirista peale mündikastet. Söö kohe.