Mustika–kohvikookFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
2. september 2019, 07:33

Mustika-kohvikook paneb mõtted õiges suunas tööle

Mustikas on mari, mis sobib vist küll kõikjale ja eriti kookidesse! Selle kohvi ja mustika koosluse näol on tegemist tagurpidikoogiga, kus mustikad küpsvad küll koogi põhjas, kuid pärast ümberpööramist valgub mahl mõnusalt ja kaunilt kogu koogi sisse.  
Koostisosad
2 tl Kartulitärklis või manna
5 dl Mustikad, külmutatud või värsked
1 spl Jahu
3 spl Suhkur
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
TAINAS
3.5 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sool
2 tk Muna
1 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 dl Kange must kohv
100 g Sulatatud või

Valmistamine

8-12 tk

1. Kata 22–24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi 2 tl kartulitärklise või mannaga. Laota vormi mustikad, puista peale jahu ja suhkur ning piserda üle sidrunimahlaga. Tõsta kõrvale.

2. Pane ahi 180 kraadi peale sooja.

3. Sega väiksemas kausis jahu hulka küpsetuspulber ja sool.

4. Suuremas kausis klopi munad suhkrutega lahti, sega hulka ka kohv. Lisa segades jahusegu ning kõige lõpuks sulavõi. Sega, kuni tainas on sile ja ühtlane.

5. Vala tainas vormi mustikatele, silu pealt siledaks ja küpseta keskmisel siinil umbes 45 minutit või kuni puutikk tuleb puhtalt välja. Lase 10 minutit vormis jahtuda, seejärel kummuta taldrikule nii, et mustikatega pool jääb üles. Kook maitseb hästi nii soojalt kui ka jahtunult.