VABA VALIK: Õunast saab erinevate lisanditega palju erinevaid moose. Foto: Vida Press
Toiduuudised
24. august 2019, 00:01

Magusad hoidised: mida head saab õunast

„Õunamoosi maitset saab timmida kümmekonna erineva lisandiga,“ ütleb Tire talu perenaine Urve Mukk. Talle endale meeldib üle kõige piparmündimekiga õunamoos. Kindlasti keedab Urve igal aastal moosi valgest klaarist, siis kulub suhkrut vähem kui mõnd hapumat sorti kasutades. Lisaks saab suhkru pealt vähemalt poole kokku hoida, kui moosisuhkrut kasutada. 

„Õunamoosi maitset saab timmida kümmekonna erineva lisandiga,“ ütleb Tire talu perenaine Urve Mukk. Talle endale meeldib üle kõige piparmündimekiga õunamoos. Kindlasti keedab Urve igal aastal moosi valgest klaarist, siis kulub suhkrut vähem kui mõnd hapumat sorti kasutades. Lisaks saab suhkru pealt vähemalt poole kokku hoida, kui moosisuhkrut kasutada. 

Esimesed õunamoosid on Urvel tänavugi juba keedetud. „Kõige mõnusam moos tuleb valgest klaarist. Ka suhkrut kulub vähem kui mõnd hapumat sorti kasutades. Pärast kasutan sügisjoonikut, antoonovkast ma nii head moosi pole saanud,“ ütleb Urve ja usub, et kindlasti saab häid hoidiseid ka hapumatest õuntest, kui lisada kaneeli, kardemoni, tüümiani, ingverit, pihlakat, pirni vms. „Lisand petab hapu maitse mahedamaks.“ Või miks mitte lisada  hoopis šokolaadi või martsipani.  

Edasi lugemiseks: