Toiduuudised

Magusad hoidised: mida head saab õunast 

Kersti Eero, 24. august 2019, 00:01
VABA VALIK: Õunast saab erinevate lisanditega palju erinevaid moose. Foto: Vida Press
„Õunamoosi maitset saab timmida kümmekonna erineva lisandiga,“ ütleb Tire talu perenaine Urve Mukk. Talle endale meeldib üle kõige piparmündimekiga õunamoos. Kindlasti keedab Urve igal aastal moosi valgest klaarist, siis kulub suhkrut vähem kui mõnd hapumat sorti kasutades. Lisaks saab suhkru pealt vähemalt poole kokku hoida, kui moosisuhkrut kasutada. 

Esimesed õunamoosid on Urvel tänavugi juba keedetud. „Kõige mõnusam moos tuleb valgest klaarist. Ka suhkrut kulub vähem kui mõnd hapumat sorti kasutades. Pärast kasutan sügisjoonikut, antoonovkast ma nii head moosi pole saanud,“ ütleb Urve ja usub, et kindlasti saab häid hoidiseid ka hapumatest õuntest, kui lisada kaneeli, kardemoni, tüümiani, ingverit, pihlakat, pirni vms. „Lisand petab hapu maitse mahedamaks.“ Või miks mitte lisada  hoopis šokolaadi või martsipani.  

Edasi lugemiseks vajuta:

Samal teemal

24. august 2019, 16:21
PLOOM TEEB KÕHULE PAI! 10 lihtsat ja maitserikast soolast või magusat hoidist
17. august 2019, 10:00
SUVEMAITSED PURKI | Õunamoos väikese üllatusega
15. august 2019, 12:57
Tallinnas tekivad kohad, kust saab tasuta ubinaid

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee