Magusad hoidised: mida head saab õunast
„Õunamoosi maitset saab timmida kümmekonna erineva lisandiga,“ ütleb Tire talu perenaine Urve Mukk. Talle endale meeldib üle kõige piparmündimekiga õunamoos. Kindlasti keedab Urve igal aastal moosi valgest klaarist, siis kulub suhkrut vähem kui mõnd hapumat sorti kasutades. Lisaks saab suhkru pealt vähemalt poole kokku hoida, kui moosisuhkrut kasutada.
Esimesed õunamoosid on Urvel tänavugi juba keedetud. „Kõige mõnusam moos tuleb valgest klaarist. Ka suhkrut kulub vähem kui mõnd hapumat sorti kasutades. Pärast kasutan sügisjoonikut, antoonovkast ma nii head moosi pole saanud,“ ütleb Urve ja usub, et kindlasti saab häid hoidiseid ka hapumatest õuntest, kui lisada kaneeli, kardemoni, tüümiani, ingverit, pihlakat, pirni vms. „Lisand petab hapu maitse mahedamaks.“ Või miks mitte lisada hoopis šokolaadi või martsipani.
Kommentaarid (0)