Suvikõrvitsa-lõhekarri Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
22. august 2019, 07:21

Suvikõrvitsa-lõhekarri

Kodumaist suvikõrvitsat tasub nautida täiega, kuni seda on, ja kasutada kõikmõeldavates roogades. Selle retsepti järgi valmib maitsev ja tervislik roog õige kiiresti ning laseb suvikõrvitsal tõeliselt särada. Vürtsikust lisa tšillipastaga just nii palju, kui sulle meeldib.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Suvikõrvits
1 tk Keskmine sibul
3 tk Küüslauguküüs
2 spl Õli
2 spl Tšillipasta
2 dl Kookospiim
1 dl Aedviljapuljong või vesi
500 g Lõhefilee
Peale roheline sibul või murulauk, värske koriander ja seesamiseemned
Lisandiks keedetud riis

Valmistamine

1. Kuna toiduained lähevad potti üsna väikeste vaheaegadega, siis puhasta ja tükelda köögiviljad korraga valmis: lõika suvikõrvits suuremateks ja paksemateks tükkideks (et see liiga pehmeks ei küpseks), haki sibul kuubikuteks ja küüslauk tükikesteks.

2. Aja poti põhjas õli särtsuvalt kuumaks ja prae selles suvikõrvitsatükke segades 4–5 minutit või kuni need hakkavad kenasti kuldseks muutuma. Alanda veidi kuumust, lisa sibulakuubikud ja prae 3–4 minutit, ära unusta segada! Lisa küüslauk ja tšillipasta ning kuumuta segades minuti jagu. Vala juurde kookospiim ja puljong või vesi (või kasuta ainult kookospiima, kui soovid toekamat kastet), lase keema tõusta ja ning keeda madalal kuumusel 2–3 minutit.

3. Eemalda kalafileelt nahk, lõika filee 4 tükiks ja tõsta potti köögiviljadele. Kata pott kaanega ja hauta rooga 2–3 minutit, siis pööra kalatükid ümber ja hauta veel paar minutit. Serveerides puista peale hakitud rohelist sibulat või murulauku, koriandrilehti ja röstitud seesamiseemneid. Kõrvale paku auravat keedetud riisi.