Koostisosad
PÕHI
3 tk Muna
1.75 dl Suhkur
Sool
160 g Mandlijahu
50 g Tume šokolaad
Õli vormi määrimiseks
Riivitud šokolaad koogile puistamiseks
KÜPSETATUD TIKRID
400 g Tikrid
0.5 tk Vanillikaun
1 dl Suhkur
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
VAHUKOORENE-JOGURTIKREEM
2 dl Rõõsk koor (35%)
1 dl Kreeka jogurt
1 spl Suhkur
PÕHI
3 tk Muna
1.75 dl Suhkur
Sool
160 g Mandlijahu
50 g Tume šokolaad
Õli vormi määrimiseks
Riivitud šokolaad koogile puistamiseks
KÜPSETATUD TIKRID
400 g Tikrid
0.5 tk Vanillikaun
1 dl Suhkur
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
VAHUKOORENE-JOGURTIKREEM
2 dl Rõõsk koor (35%)
1 dl Kreeka jogurt
1 spl Suhkur
Valmistamine
8 tk
1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Kata 20 cm pirukavormi põhi küpsetuspaberiga ja määri põhi ning ääred õliga. Vahusta munad suhkru ja soolaga, sega hulka mandlijahu ja jämedalt hakitud sokolaad.Vala tainas vormi ja küpseta 25-30 minutit. Lase vormis jahtuda.
2. Alanda ahju kuumus 160 kraadile. Pane puhastatud tikrid ahjuvormi. Poolita vaniljekaun, eemalda seemned ja sega need suhkru, sidrunimahla ja -koorega. Kalla tikritele ja sega läbi. Pane ahju ja küpseta u 25 minutit või kuni tikrid on pehmenenud, sega vahepeal. Võta ahjust ja lase jahtuda.
3. Vahusta koor ja jogurt suhkruga. Pane kook alusele ja tõsta peale 2/3 tikritest. Tõsta peale kreem ja ülejäänud tikrid. Puista peale riivitud sokolaadi.
Kommentaarid