Kartulisupp krevettide ja õunatükkidegaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
21. august 2019, 10:29

Kartulisupp krevettide ja õunatükkidega

Tagasihoidlik kartul pakub koos vahukoore, mädarõika ning võiga praetud õunaviilude ja krevettidega taldrikul uhket vaatepilti. Krevetid võid peekonikuubikutega asendada, kui nii rohkem maitseb. Sel juhul prae ka õunatükid peekonirasvas läbi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
600 g Kartulid
7 dl Külm vesi
Sool
2 tk Väike hapukas õun
Sidrunimahla
150 g Väikesed puhastatud krevetid
1 spl Või
2 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Mädarõigas (Põltsamaa)
Purustatud must pipar
Värsked ürdid (nt pune) kaunistamiseks

Valmistamine

1. Pese ja koori kartulid, tükelda ja pane 7 dl veega keema. Lisa potti ka 1 tl soola.

2. Kuni kartulid keevad, valmista ette krevetid ja õunad. Koori õunad ja lõika õhukesteks sektoriteks. Piserda üle veidikese sidrunimahlaga, et õunaviilud õhu käes tumedaks ei tõmbuks. Nõruta krevetid. Sulata pannil või ning keeruta selles õunasektoreid ja krevette paar minutit, tõsta ootele. Vahusta 1 dl vahukoort pehmeks vahuks.

3. Kui kartulid on pehmeks keenud (15-20 min), siis püreesta need koos vedelikuga. Lisa ülejäänud vahukoor, sega läbi ning maitsesta supp mädarõika, soola ja pipraga mõnusalt vürtsikaks.

4. Tõsta supp taldrikutesse, jaga võiga praetud õunaviilud ja krevetid ning vahustatud koor peale. Kaunistuseks lisa värskeid ürte.