Kartulisupp krevettide ja õunatükkidega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
600 g Kartulid
7 dl Külm vesi
Sool
2 tk Väike hapukas õun
Sidrunimahla
150 g Väikesed puhastatud krevetid
1 spl Või
2 dl Rõõsk koor 35%
2 spl Mädarõigas (Põltsamaa)
Purustatud must pipar
Värsked ürdid (nt pune) kaunistamiseks
Valmistamine
1. Pese ja koori kartulid, tükelda ja pane 7 dl veega keema. Lisa potti ka 1 tl soola.
2. Kuni kartulid keevad, valmista ette krevetid ja õunad. Koori õunad ja lõika õhukesteks sektoriteks. Piserda üle veidikese sidrunimahlaga, et õunaviilud õhu käes tumedaks ei tõmbuks. Nõruta krevetid. Sulata pannil või ning keeruta selles õunasektoreid ja krevette paar minutit, tõsta ootele. Vahusta 1 dl vahukoort pehmeks vahuks.
3. Kui kartulid on pehmeks keenud (15-20 min), siis püreesta need koos vedelikuga. Lisa ülejäänud vahukoor, sega läbi ning maitsesta supp mädarõika, soola ja pipraga mõnusalt vürtsikaks.
4. Tõsta supp taldrikutesse, jaga võiga praetud õunaviilud ja krevetid ning vahustatud koor peale. Kaunistuseks lisa värskeid ürte.
Kommentaarid (0)