Retseptid

Tikri-leivamagustoit vahukoorega 

Tiina Lebane, 20. august 2019, 10:59
Tikri-leivamagustoit vahukooregaFoto: Jaan Heinmaa
Üks tikripõõsas on ilmselt igas Eestimaa koduaias ja tikrikissell üks lapsepõlvetoitudest, mida vähemalt vanaema juures alati süüa sai. Selles magustoidus saab kissell lisandiks röstitud ja kakaoga maitsestatud leivapuru ning õhulise vahukoorepilve. Kissell tee varem valmis, nii et see jõuaks külmkapis täielikult maha jahtuda. 

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg:
45 minutit + jahtumiseks mõned tunnid

Koostisosad
8 dl Vesi
0.5 l Tikrid
1 dl Suhkur
5 spl Kartulitärklis
200 g Tume magusam rukkileib
3 tl Vanillisuhkur
3 tl Kakaopulber
2 dl Rõõsk koor 35%
2 tl Vanillisuhkur

Valmistamine

1. Puhasta tikrid, purusta kergelt läbi (et kissell jääks ühtlasem) ning pane koos vee ja suhkruga keema. Keeda 10–15 minutit, kuni marjakestad on pehmed.

2. Sega kartulitärklis umbes 1 dl külma veega ning nirista kogu aeg segades kisselli hulka. Tõsta pott tulelt ja pane (külma vee sisse) jahtuma. Sega aegajalt, et kissellile „nahka“ peale ei tuleks, või puista peale pisut suhkrut. Tõsta jahtunud kissell enne söömist mõneks tuniks külmkappi.

3. Riivi leib ja rösti kuival kuumal pannil kahes osas. Kui pann on kuum, siis sega pidevalt, et leivaterakesed kõrbema ei läheks. Vala röstitud leib kaussi ning sega hulka 3 tl vanillisuhkrut ja kakaopulber.

4. Vahusta koor koos 2 tl vanillisuhkruga keskmiseks vahuks.

5. Serveerimisel tõsta magustoidukaussi kisselli, sellele 3–4 sl röstitud leiba ja kõige peale vahukoorepilveke.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee