Meemarinaadis suvikõrvitsasalatFoto: Jaan Heinmaa
Tiina Lebane 4. september 2020 12:01
Seda krõmpsu ja särtsu salatit on lihtne valmistada ning ka algaja hoidistaja saab sellega hõlpsasti hakkama. Keeta on vaja ainult marinaadi, mis tuleb riivitud suvikõrvitsale ja selle kaaslastele purki lihtsalt peale valada, kaaned kinni keerata ja paar päeva maitsestuda lasta. Hea lisand lihatoitude kõrvale ja einevõileiva maitsestajaks.

Koostisosad
1 kg Suvikõrvits
3 tk Keskmine sibul (kokku 240g)
6 tk Küüslauguküüs
2 dl Hakitud till
MARINAAD
2 dl Vesi
1.5 dl Valge veiniäädikas
250 g Mesi
1 tl Sool
1 tl Sinepiseemned
0.5 tl Roheline või valge pipra tera

Valmistamine

u 1,8 l

1. Riivi suvikõrvits ja kooritud sibulad. Purusta küüslauguküüned ja haki 2 dl jagu tilli. Sega kõik läbi ja jaga puhastesse purkidesse.

2. Mõõda marinaadiained potti ja kuumuta keema.

3. Vala leem purkidesse salatile ja keera kaaned peale.

4. Lase toasoojas maha jahtuda, seejärel tõsta külmkappi. Lase enne söömist paar päeva maitsestuda. Säilita külmkapis.