Tagurpidi kaerakook õunte ja põldmarjadega Foto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
25. august 2019, 11:47

Tagurpidi kaerakook õunte ja põldmarjadega

Just selline kodune kook, mida esimeste hapukate õuntega valmistada! Põldmarjade asemel võib koogi sisse panna nt pohli või teha kooki ainult õuntega, siis tuleks nende kogust suurendada.
Koostisosad
3.5 dl Kaerajahu
1.5 tl Küpsetuspulber
100 g Kohupiim
4 spl Vedel mesi
0.5 dl Keefir
3 tk Muna
0.5 tl Jahvatatud kaneel
2 tk Suur õun
150 g Põldmarjad
Või vormi määrimiseks
2 spl Pruun suhkur

Valmistamine

8 tk

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Sega kaerajahu hulka küpsetuspulber. Sega kohupiima hulka mesi ja keefir, klopi sekka munad ja kaneel. Lisa jahu ja sega hästi läbi.

2. Koori õunad, poolita, eemalda südamikud ja lõika meelepärasteks tükkideks -sektoriteks või väiksemateks tükkideks, kuidas meeldib.

3. Kata 22 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga, määri võiga ja raputa põhjale õhuke kiht pruuni suhkrut. Pane põhjale õunatükid ja põldmarjad. Tõsta tainas vormi ja silu ühtlaseks.

4. Küpseta ahju allosas 30-35 minutit.  Koogi küpsuse kontrollimiseks torka koogi sisse õhukese teraga väike nuga ja vaata kas tainas on korralikult läbi küpsenud. Võta ahjust, lase jahtuda ja kummuta vormist.