pizzameister itaaliast ütles resoluutselt- alt üles on järjekord selline- taigen, kaste, juust ja siis sinna peale mida hing ihaldab. kui panna juust kõige peale, siis see tekitab n-ö teki muude komponentide peale, mistõttu need ei küpse korralikult.
Juust tuleb panna alla ja siis meelepärane kate , muidu hakkab juust kõrbema . Ehtne pizza juust on mozzarella aga mitte see kerake , mida tomatiga süüakse nn . caprese. Pizza mozzarella on tugevam ja hästi sulav , maheda maitsega müüakse riivituna . Muidugi ma ei tea , kas seda eesti poodides on .
Ma pakun, et originaalis läheb põhja peale kõigepealt kaste, siis juust ja siis kõik muu. Õiges kõrge temperatuuriga pizzaahjus kulub õhukese põhjaga pizza küpsemisele ainult mõni minut ning et lisandid ka küpseks ja maitse välja tuleks, peavad need pealpool juustu olema. Või no midagi sinnapoole ;) Küpsetada võib muidugi nii ja naa, peaasi et endale maitseb :)
KOMMENTAARID (7)