TÄISKUU MENÜÜ! Unusta paast, nüüd tuleks kõige vürtsika, rasvase ja magusaga pidu pidada
Esoteeriliselt (okei, mängime seda mängu kaasa) on täiskuutoidud järgmised: liha, kala, munad, pasta, mereannid, kõik köögiviljad (eriti aga tomat, kartul, lillkapsas ja valge peakapsas). Ürtidest basiilik, münt, tüümian, pune, estragon, must pipar, tšilli, küüslauk, kaneel.
Samal teemal
Täiskuu on nimelt pidusöökide tippaeg! Lauale peaksid ilmuma rikkaliku maitsega, hõrgud ning ekstravagantsed road, mis ülistavad emakest loodust. Pole siin midagi paastuda vaja, nüüd tuleb nautida kõike head, mida loodus pakub, kirjutab Patheos.com.
Ei mingit piiri ega pidamist, kata lauad kõigega, mida muidu peetakse patuseks ja rasvaseks või magusaks. Kala, munad, pasta ja riis - kõik kuulugu täna menüüsse. kasuta kindlasti mõnusaid soojendavaid vürtse, nagu tšillit, koriandrit ja köömneid.
Et on saabumas lõikusaeg, valmista kindlasti muhedaid ühepajatoite, erinevaid lihahautisi ning täidetud köögivilju.
Täna ka see päev, mil võib muretult šokolaadi ja vahukoort ja muud head-paremat endale lubada, sest elu peab olema pühitsemist väärt nauding!
Klikka retseptil: Rikkalik tomatipitsa
Erineva suuruse ja värviga tomatitest saab küpsetada väga mahlase ja lihtsa pitsa, mis maitseb aga ülihästi. Eriti mõnus tuleb pitsa magusaks küpsenud kodumaistest tomatitest, mis ahjus veelgi magusamaks muutuvad.
Klikka retseptil: Ühepajatoit lõhega
Ma ei armasta pikalt pliidi ääres askeldada ja sellepärast mulle lõhe meeldibki – see saab alati väga kähku valmis, ükskõik, kas supis, ahjupraes või siis selles ühepajatoidus.
Klikka retseptil: Lillkapsariis ja -steigid kukerpuumarjade ja seemnetega
Lillkapsast toitu valmistades on tekkiv puru kaunis tüütu. Kui aga teha seda teadlikult, valmistades nn lillkapsariisi, on tulemuseks väga huvitav ja tõepoolest riisi meenutav roog. Maitselt on see lillkapsalikult kahvatu ja annab sulle võimaluse lisada meelepäraseid ürte, vürtse, pähkleid, seemneid ja marju. Selles retseptis annavad hapukad kukerpuumarjad, seedermänniseemned ja kurkum araabiapärase maitsenüansi. Toit on täiesti taimne ja sobib ka veganile.
Klikka retseptil: Praetud kapsasteigid krapsaka tahiinikastmega
Pannil soolavõiga praetud tavaline peakapsas pakub maitsekogemuse, mida nii tavaliselt ja tuttavalt köögiviljalt oodatagi ei oska. Prae kapsasektorid väljast julgelt pruunikaks, seest jäävad nad ikka parajalt krõmpsuks. Kapsa naturaalsele magusale maitsele on heaks lisandiks soolakas ja pikantne tahiinikaste. NB! Valmista roog kindlasti vahetult enne serveerimist – nii saad parima maitseelamuse! Roog sobib ka veganile, kui kasutada praadimiseks või asemel õli.
Klikka retseptil: Mereannipada
Klassika - lihtne ja maitsev. Naudi koos armsamaga.
Klikka retseptil: Ahjukana ürtide, sidruni ja küüslauguga
Lihtne roog, mis valmib vaat et ise. Sina aga saad kallimaga teha kuuvalguses pisukese jalutusköigu vahepeal.
Klikka retseptil: Tomatikastmes küpsetatud munad
Toekas ja maitsev pannitäis, mis sobib romantiliseks söömaajaks paremini kui võiks arvata. Tomatises vürtsises kastmes küpsenud munad maitsevad imehästi, eriti kui ei koonerdata värskete ürtidega. Muna ja tomat on kooslus, mida tasub avastada.
Klikka retseptil: Grillitud köögiviljad feta-tšillikastmega
Ka köögiviljad saavad grillituna imehea maitse ja on sobiv lisand lihale-kalale. Fetakastmega koos lausa maitseelamus. Köögivilju vali oma maitse järgi, samuti koguseid. Kui grillitud köögivilju ja liha järele jääb, saab nendest järgmisel päeval näiteks imehea pastaroa.
Klikka retseptil: Hernesupp chorizo’ga
Klassikaline supp saab hoopis teise, sugugi mitte kehvema maitsenüansi koos särtsaka chorizo’ga.
Klikka retseptil: Pannkoogiroosid
Pole kahtlustki, et pannkookidele ei ole lihtne vastu panna. Eriti veel sellistele, mis on edevalt roosiks volditud ning hea ja paremaga täidetud. Pannkoogijahust valmistad taina hoopis lihtsalt ning kui teed pannkooke korraga tervest pakist ja liitrist vedelikust, siis kasuta aja kokkuhoiu mõttes praadimiseks kahte panni. Täidises kasuta pigem maitsestamata jogurtit või kohupiimakreemi, värskeid marju ja loomulikult oma lemmikjäätist!