Teisel päeval lillkapsa-seenepirukas.Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
16. august 2019, 18:07

Toit kaheks päevaks: kukeseene-lillkapsa-riisiroog ja lillkapsa-seenepirukas

Krõmpsuv lillkapsas ning võiga praetud sibul ja kukeseened on väga põnev maitsekooslus, millest võib saada su pere uus lemmikroog.

Esimesel päeval: kukeseene-lillkapsa-riisiroog
See roog valmib 25 minutiga ja söönuks saab neli inimest!

Vaja läheb:
2 lillkapsast
1 sibul
70 g võid
500 g kukeseeni
400 g keedetud sõmerat riisi
veidi tilli
250 ml rõõska koort
soola ja pipart

Valmista kukeseene-riisirooga nii:
1. Pese lillkapsad ja tükelda õisikuteks. Hauta need vähese soolaga maitsestatud vees poolpehmeks. Hoidu liiga pehmeks keetmast!
2. Haki sibul peeneks ja prae koos võiga klaasjaks. Lisa pannile ka kukeseened ja prae neid keskmisel kuumusel umbes 5 minutit.
3. Lisa pannile riis ja hakitud till, maitsesta soola ja pipraga ning hauta veel paar minutit.
4. Tõsta pool kogusest järgmiseks päevaks kõrvale. Lisa pannile jäänud seene-lillkapsasegule ka koor ja hauta veel veidi. Soovi korral maitsesta soola-pipraga.

Nipp! Kui soovid veel toekamat einet, lisa roale küpsetatud kanafileed!

Esimesel päeval kukeseene-lillkapsa-riisiroog. Foto: Laura Strandberg

Teisel päeval: lillkapsa-seenepirukas
See toit valmib 20 minutiga ja kõhu saab täis neli inimest!

Vajad juurde:
pakk pärmi-lehttainast
1 muna
100 g riivjuustu

Valmista lillkapsa-seenepirukat nii:
1. Pane ahi 225 kraadini soojenema.
2. Rulli lehttainas lahti ja lõika sellest 10 x 10 cm suurused ruudukesed. Vajuta ruutudesse pitsi või klaasi põhjaga õrnalt ümarad süvendid ning pintselda ruudud üle lahtiklopitud munaga.
3. Jaota süvenditesse seene-kapsasegu ja raputa üle riivjuustuga.
4. Küpseta pirukaid ahjus 10 minutit või kuni need on kaunilt kuldsed!

Nipp! Kel eriliselt kiire, saab seene-lillkapsasegu ka saiaviilule tõsta ja siis 5 minutiks kuuma ahju pista.

Teisel päeval lillkapsa-seenepirukas. Foto: Laura Strandberg