Lapp kuivab vales kohas.Foto: Toidutare
Toiduuudised
14. august 2019, 15:41

Kuhu sina need paned?

TIPPKOKK ÜTLEB SÕPRUSE ÜLES: kui paned laualapi kraani otsa ja köögirätiku ahju ette (2)

Inimesed, kes riputavad laualapi kraani külge või köögirätiku pliidipidemele ei saa kunagi minuga sõbraks, kinnitas tuntud briti kokk Gary Usher sotsiaalvõrgustikus. Tulemus? Korralik veebisõda. 

Osad reageerijad leidsid et Michelini tärnidega varustatud restoranis väljaõppe saanud kokal on õigus - köögirätik ei kuulu ahjuette ega laualapp kraanile. Teised küsisid: kuhu need siis paigutada, sest mainitud kohad on väga käepärased, kus neid sageli vajaminevaid lapikesi hoida. 

Võiks ju arvata, et probleem on nimelt selles, et mainitud kohad ja esemed pole hügieenilised ega turvalised. Kraani küljes lapi hoidmine sisaldab ristsaastumise ohtu, kuna lapis võivad hakata elunema vastikud bakterid. Köögirätik ahjusuu ees aga on lisaks saasteallikale tulekahjurisk, pluss ei näe kokk, mis ahju toimub. 

Tegelikkuses aga on asi selles, et Gary meelest ei näe need rätikud avalikult ringivedeledes atraktiivsed välja. Kõik pesuained ja abivahendid kuuluvad tema sõnul kappi või kraanikausi alla. Jutul lõpp!

Mehe enda sõnul tahtis ta aga kõige rohkem veidi nalja visata. Selel asemel aga saabus korralik netitorm, kus osad vastajad ilkusid mehe halli T-särgi, teised täoveeringuterohkete käte üle. 

View this post on Instagram

Background looks like a scene from Thundercats

A post shared by Gary Usher (@two_bob_burger_chef) on

Usher on sotsiaalmeedias üsna värvikas ja väga sõnakas kokk. Üks tema eelmisi säutse keskendus paljude erivajadustega klientidele, mis koka enda sõnul sattus trollirünnaku alla ja kaotas oma konteksti. Gary sõnul pole restodel tegelikult eri-erivajadustega inimeste vastu midagi - vähemalt siis, kui nad sellest aegasti, näiteks päev varem teada saavad. 

Veidi varem sattus mees tule alla seetõttu, et pakkus kodutule enda restoranis tööd. Trollid tembeldasid selle häbituks enesepromoks. Kuigi Usher sai ka kiita selle sammu eest, tunnistas ta, et on just üle elanud aasta 2019 halvima päeva. 

Kus sinu köögirätikud ja laualapid on?