Sügisel ja talvel saad seda magusrooga valmistada külmutatud marjadega.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
14. august 2019, 11:35

Tõeliselt suvine amps: kihiline marja-küpsisemagustoit

Kuni marjahooaeg veel kestab, tuleks neid imelisi saadusi ka süüa nii palju ja tihti kui vähegi võimalik! Siin on ühe mõnusa ja kiirelt valmiva tassimagustoidu retsept, mida kindlasti järele proovida.

Antud retseptis on vaarikad ja mustad sõstrad saanud vähese suhkruga toormoosiks, et siis kihiti küpsisepuru ja keefiri-jogurtikreemiga kaunid välja näha.

Kuna moos ja küpsised on magusad, ei ole kreemile suhkrut üldse vaja. Ausalt! Laktoosist tulenev jogurti enda magusus koos sutsu vaniljega on täiesti piisav, et kreemikiht täpselt õige mekiga saaks.

Kasuta siin magusroas oma lemmikküpsiseid. Mina lisasin magustoitu gluteenivabade toortatrajahust kaneeliküpsiste puru. Hästi sobivad siia ka Selga šokolaadiküpsised või Digestive küpsised. Jõuludel võid magustoitu teha sügavkülmast võetud marjade ja piparkoogipuruga.

Sügisel ja talvel saad seda magusrooga valmistada külmutatud marjadega. Foto: Blogi Jazzinokitchen

Kihiline marja-küpsisemagustoit neljale sööjale

Vaja on:

  • 150 g küpsiseid, näiteks Digestive, tatra-, kaera- või neljakandilisi Selga või Kalevi küpsiseid
  • 1 dl marjatoormoosi
  • väike peotäis terveid musti sõstraid või muid marju
  • 200 g maitsestamata kreeka jogurtit, minu lemmik on Alma
  • 200 g keefirit
  • 0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
  • kaunistuseks mündilehti
Selles magustoidus on tähtsal kohal sinu lemmikküpsised. Foto: Blogi Jazzinokitchen

Tee nii:

1. Purusta küpsised ühtlaseks. Kõige lihtsam on seda teha blenderis või kombainis.
2. Pane umbes pool purust nelja magustoidupokaali põhja.
3. Sega jogurt keefiri ning vaniljega ning jaga pool kreemikogusest pokaalide vahel. 
4. Seejärel tõsta pool moosist kreemile, lisa ka mõni terve mari.
5. Puista pokaalidesse teine kiht küpsisepuru (jättes seda veidi ka kaunistuseks) ning kata kreemiga.
6. Kaunista mõne marjaga ja pane pooleks kuni paariks tunniks külmkappi. Võid magustoidud ka eelmisel päeval valmis teha. Enne serveerimist kaunista mündilehtede ning varem kõrvalepandud puruga.