AASTA PARIM SALATIAEG! 10 toredat segu vastvalminud köögiviljadest
Nn uue saagi viljad on mõnusad niisama peenralt, nad ei vaja erilisemat kuumutamist ega uhkemate kastmetega kaunistamist. Vaatame otsa mõningatele ideedele, kuidas sellest maitsvast ajast parimat kätte saada!
Klikka retseptil: Suvine salativaagen ja harissaga dipikaste
Küllap kuulub suur vaagnatäis salatikraami peo juurde. Erinevalt enamikest kokkusegatud salatitest selline salatiliud ei vetti ega närtsi ja samuti on seda lihtne peo jooksul täiendada. Siinsel vaagnal on nii küpsetatud kui ka toorest kraami – seda nii valmistaja fantaasia õhutamiseks kui ka sellepärast, et nii ongi väga maitsev! Araabia tšillikaste harissa (leiad kõigist suurematest toidukauplustest) sobib koos värske piparmündi ja peterselliga dipikastmesse oivaliselt.
Klikka retseptil: karrimaitseline suvikõrvitsa-kuskussisalat
Suvikõrvitsad, kikerherned, spinat - lihtsad ja kasulikud komponendid on argises soojas salatis alati teretulnud. Tõhusamaks toiduks võib salatisse panna kanafileed või muud meelpärast liha - ent liha võib ka välja jätta, nii saad taimse toidu. Suvikõrvitsaid võib röstida ka grillil või grillpannil. Erivärvilised suvikõrvitsad teevad roa visuaalselt ahvatlevamaks.
Klikka retseptil: Tomatisalat kreemja fetajuustukastmega
Igal perel on hea tomatisalati valmistamiseks oma retsept. Vana kooli perenaised segavad kastmeks hapukoort, nooremad katsetavad peenemaid maitseid. Proovi vahelduseks fetajuustu-jogurtikastet, millele annavad lõunamaist särtsu koriandriseemned ja paprikapulber. Salat passib söömiseks nii iseseisva roana kui ka näiteks grillitud lamba kõrvale.
Klikka retseptil: Aasiapärane köögivilja ja kreveti salat
Foto: Jaan HeinmaaKergeks vahepalaks või eelroaks sobiv salat saab vürtsi tšillikastmest. Ilma krevettideta valmistatuna sobib salat suurepäraselt liharoogade lisandiks.
Klikka retseptil: Kreeka salat tofufetaga
Selle kauni Kreeka salati saladus on hooajaliste köögiviljade, kvaliteetsete oliivide ja oliiviõli ning kreemja kääritatud tofu tugevate maitsete segunemises. Kasuta mahekoostisaineid, kuna need maitsevad palju paremini ja sa ei pea siis kurki koorima.
Klikka retseptil: Salat värvilistest juurikatest
Värvikirev ja vitamiinidest tulvil salat pakub ka silmadega söömise rõõmu. Salatisse minevaid juurikaid võid kombineerida vastavalt sellele, mis hetkel käepärast on. Nipp selle salati juures on kuumalt peale kallatud kaste, millega siis salatit veidi aega marineerida.
Klikka retseptil: Taani brokolisalat peekoniga
Selle salati võlu seisneb krõmpsu toore brokoli, magusate rosinate ja soolase peekoni kooskõlas. Põnev kombinatsioon maitseb tõeliselt hästi! Sinepist särtsu saanud kreemine kaste seob kõik kokku toitvaks, kuid sellegipoolest tervislikuks salatiportsuks.
Klikka retseptil: Imelised oad
Ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes ei sööks Türgi ube. Lapsed ja mehed ja kõik, kes rohelisest muidu väga ei hooli.
Klikka retseptil: Peedivinegrett juustuga
Hea tummine palsamiäädikas sobib ideaalselt peedi magusa maitsega. Sama hästi passib sellesse kooslusse ka juust, olgu see siis kitsejuust, brõnsa, suluguni või mõni muu salatijuust. Retseptis on kasutatud Esko talu salatijuustu, mis mureneb kergesti ning on mõnusa tekstuuri ja maitsega. Kasuta kas maitsestamata või mõne lisandiga juustu, nii kuidas endale meeldib.
Klikka retseptil: Tortiljad röstitud köögiviljadega
Sooja köögiviljasuupistet sobib pakkuda nii klaasikese veini kõrvale kui ka kergeks eelroaks. Tugevalt maitsestatud röstitud köögiviljad koos laimise avokaado-tomatisalatiga on serveeritud krõbedal tortiljal.
Kommentaarid (0)