Meghan, sussexi hertsoginna.Foto: PA/Sxanpix
Toiduuudised
13. august 2019, 08:28

MEGHANI SÜNNIPÄEVATORT! Vaata, millise hõrgutise sai hertsoginna tähtpäevaks lauale panna (2)

Kuigi Suurbritannia hertsoginna Meghani sünnipäev augusti alguses pidi olema väga tagasihoidlik, oli tal siiski lauale panna uhke tort, mille valmistas pagariäri, mis annab tööd elus hammasrataste vahele sattunud naistele.

Meghan pidas oma sünnipäeva 4. augustil kitsamas pereringis, koos abikaasa prints Harry ja pisipoja Archiega Frogmore Cottages Windsoris.  

Ühel saareriigi mitmetel kuningakojale pühendunud kirjasaatjatest õnnestus aga pildistada Meghanile määratud torti.  Pildilt vaatab vastu arvatavasti toorjuustukreemiga kaetud kihiline porganditort, mis on kaunistatud tsitruselistega, rosmariinioksakestega ning kirjaga: "Palju õnne sünnipäevaks Meghan".

Londonis asuv Luminary Bakery annab tööd naistele, kes on langenud kas inimkaubanduse või lähisuhtevägivalla ohvriks või üritavad saada peale kinnipidamisasutuses viibimist oma elu järje peale.

Töökoda avati aastal 2014 ning on aidanud juba 56 naisel elus edasi jõuda. Luminary Bakery oli ka üks nendest ettevõtmistest, mis sai septembrikuises Meghani poolt toimetatud Briti Vogues tunnustada.

Meghan suisa väitis, et niipea, kui sai oma ülesandest teada, mõistis kohe, et see pagaritöökoda lihtsalt peab saama selles ajakirjanumbris ära märgitud. 

Luminary Bakery pakub uhkemat laadi küpsetisi, mille hinnad algavad 45 naelast ehk kuskil 50 eurost. Nende lemmikmaitsed on mustikad, soolakaramell ning tsitruselised. Huvi toodangu vastu on nii suur, et nad valmistuvad avama teist töökoda. 

Mis maitsega aga võis see tort olla?

Õhtuleht on varem kirjutanud, et mullu kevadel abiellunud Meghani ja Harry pulmatordi tegi kondiiter Claire Ptak, kellele kuulub pagariäri Violet Cakes.

Kuningakoja teatel palus tulevane abielupaar Ptakil traditsioonilise puuviljatordi asemel teha sidruni-leedrimaitselise kihilise biskviitkoogi, mis maitseks nagu kevad. Kook oli kaetud võikreemiga ning kaunistatud lilledega.