Küpsetised

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: porgandikook toorjuustuglasuuriga, aitab leevendada inimeste julmust (8)

Toidutare, 11. august 2019, 08:38
Toidutare kolumnist Evelin Ilves jagab mõnusat suvist porgandikoogi retsepti, mille talle kunagi andis Regio kaardikirjastuse pealik Leida. Porgandid on peenardel valmis ja neist tuleb see kook lihtsalt imeline. 

Porgandikook toorjuustuglasuuriga

2 muna
0,3 dl suhkrut
50g sulavõid
4 porgandit (ca 300g)
1dl nisujahu (või 1/2 dl odra ja sama palju nisujahu)
2 tl küpsetuspulbrit

Glasuuriks

200g maitsestamata toorjuustu

100g suhkrut + vaniljet või virsikukompotti

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa sulavõi ja värskelt riivitud porgandid. Seejärel sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu. Vala segu lahtikävasse koogivormi ja kypseta 200C juures 45 min.

Glasuuriks vahusta toasoe toorjuust suhkruga ning maitsesta vaniljega või vahusta toorjuust virsiku kompotiga ning kata jahtunud kook kreemja glasuuriga. Võid seda kooki ka lihtsalt virsikujogurtiga serveerida – see on kõige kergem nauding!

Hoidkem meelen – ela ise ja lase ka teistel elada.

Evelin

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee