Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
17. august 2019, 16:25

KÖÖGITÄHESTIK | Mis imeasi on Kaiserschmarrn ja kuidas seda valmistatakse?

Austriast pärit magus pannkoogiroog sai oma nime keiser Franz Joseph I järgi, kes suisa jumaldas tükeldatud pannkooke. Kaiserschmarrn on liitsõna, millest esimene pool tähendab keisrit (Kaiser) ning teine tükeldatud toitu (Schmarrn).

Austriast pärit magus pannkoogiroog sai oma nime keiser Franz Joseph I järgi, kes suisa jumaldas tükeldatud pannkooke. Kaiserschmarrn on liitsõna, millest esimene pool tähendab keisrit (Kaiser) ning teine tükeldatud toitu (Schmarrn).

Valmistamiseks küpsetatakse paks pannkook, mis juba küpsemise ajal ka tükeldatakse. Et lõpptulemus saaks õhulisem, lisatakse tainale tugevaks vahuks klopitud munavalged. Pärast maitse järgi ka erinevaid lisandeid – pähkleid, rummis leotatud kuivatatud puuvilju, sukaadi, õunatükke vms.

Valminud pannkoogitükke serveeritakse tuhksuhkru, moosi, vanillikastme, jäätise või muude meelepäraste lisanditega.

Edasi lugemiseks: