Toiduuudised

KÖÖGITÄHESTIK | Mis imeasi on Kaiserschmarrn ja kuidas seda valmistatakse? 

Retsept ja foto: Ragne Värk, 17. august 2019, 16:25
Foto: Ragne Värk
Austriast pärit magus pannkoogiroog sai oma nime keiser Franz Joseph I järgi, kes suisa jumaldas tükeldatud pannkooke. Kaiserschmarrn on liitsõna, millest esimene pool tähendab keisrit (Kaiser) ning teine tükeldatud toitu (Schmarrn).

Valmistamiseks küpsetatakse paks pannkook, mis juba küpsemise ajal ka tükeldatakse. Et lõpptulemus saaks õhulisem, lisatakse tainale tugevaks vahuks klopitud munavalged. Pärast maitse järgi ka erinevaid lisandeid – pähkleid, rummis leotatud kuivatatud puuvilju, sukaadi, õunatükke vms.

Edasi lugemiseks vajuta:

Samal teemal

12. august 2018, 06:15
EVELIN ILVES: Maailma maitsvaim soperdis! ( retsept!)
19. september 2008, 07:18
Kaiserschmarrn ehk paksud pannkoogid

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee