Veiseliha retseptid

Koorene vasikapraad köögiviljade ja seentega (2)

Pille Enden, 17. august 2019, 12:07
Koorene vasikapraad köögiviljade ja seentega Foto: Jaan Heinmaa
Hõrk vasikaliha kooreses kastmes on maitsev eriti koos suviste värskete köögiviljadega. Prae juurde seeni, kui õnnestus neid metsast leida.  Puravikud, kitsemamplid, kukeseened - kõik need sobivad oivaliselt, aga loomulikult võib rooga panna ka sampinjone. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 2 tundi ahjus

Koostisosad
1.5 kg Vasikapraad
3 spl Õli
300 g Porgand
2 tk Küüslauguküüs
1 dl Brändi
2 dl Kanapuljong
250 g Värsked seened
150 g Herned
4 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Hõõru lihatükk igast küljest soola ja pipraga kokku, pruunista pannil 1 sl õlis ning pane ahjuvormi. Lisa pannile õli, pruunista selles kooritud ja juppideks lõigatud porgandid.

2. Lisa viilutatud küüslauk, prae kiiresti läbi ja kalla vormi, vala peale brändi ja puljong.

3. Pane vorm ahju ja küpseta 175 kraadises ahjus 1,5 tundi.  Kuumuta tükeldatud seeni kuival pannil, kuni vedelik aurustub. Lisa veidi õli ja prae läbi, tõsta vormi koos hernestega. Lisa koor, maitsesta soola ja pipraga ning küpseta veel 30 minutit või kuni liha on küps.