TÄNANE ÕHTUSÖÖK | Ahjus küpsetatud pasta Bolognese
Mitmele: 6–8-le
Valmistamisaeg: 30 min
400 g meelepäraseid makarone
soola
Kaste:
1 sibul
350 g broilerihakkliha kintsulihast
350 g tomatipastat
2–3 sl hakitud tüümiani või peterselli
2 sl ketšupit
50 g vahukoort
150 g riivitud juustu
125 g mozzarella’t
soola, pipart, suhkrut
Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees valmis. Nõruta lohakalt.
Valmista makaronide keemise ajal kaste. Kuumuta hakitud sibulat pannil minutijagu, lisa hakkliha ja prae roosaka värvuse kadumiseni. Vahepeal maitsesta soola-pipraga. Seejärel lisa tomatipasta ja pane juurde tüümiani ning ketšupit. Kuumuta madalal kuumusel paar minutit ja maitsesta soola, pipra ning suhkruga.
Tõsta keedetud makaronid ahjuvormi, lisa kaste ja sega läbi. Vala juurde vahukoor, raputa peale riivjuust ja puista üle mozzarella’ga. Küpseta 180kraadises ahjus 15–20 minutit. Küpsemise lõpu poole võid kasutada grillrežiimi, et juust ilusti mullitama hakkaks.