Toiduuudised

TÄNANE ÕHTUSÖÖK | Koorene seene-sibulasupp 

Ragne Värk, 8. august 2019, 15:54
Foto: Ragne Värk
Meeldivalt rammus koorene supp võib meeldida isegi seenepõlgurile.

Mitmele: 3–4-le
Valmistamisaeg: 30 min

1 suurem sibul
250 g meelepäraseid seeni
1 sl võid + 2–4 sl õli
soola, pipart
hakitud tilli
3 dl kohvikoort
4–5 dl piima
50 g sinihallitusjuustu

 Haki sibul peeneks, tükelda seened. Sulata paksupõhjalises potis või koos õliga, lisa sibul. Prae minutijagu, lisa seened. Maitsesta lahkelt soola-pipraga. Kuumuta seni, kuni kogu kupatus on pannil klaasjaks küpsenud. Seejärel lisa till ja vala juurde koor ning piim. Hauta keskmisel kuumusel u 10 minutit. Sega juurde murendatud sinihallitusjuust ja kuumuta veel 5 minutit. Maitsesta lõplikult ja serveeri.