Salati retseptid

PEOTÄHT! Grillitud nektariini ja sealiha salat  

Pille Enden, 10. august 2019, 08:11
Grillitud nektariini ja sealiha salat Foto: Jaan Heinmaa
Grillitud nektariin annab salatile erilise mahlasuse ja sobib vürtsika lihaga suurepäraselt. Sealihaviilud võib tõsta salatile, aga võib ka  serveerida salati juurde, nii saab samaaegselt lihavaba salati. Nektariini ja sealiha saab küpseks nii grillil kui pannil,viimasel juhul on praadimiseks vaja veidi võid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
+30-60 minutit maitsestumiseks

Koostisosad
SALAT
500 g Sea sisefilee
1 spl Või pannil praadimiseks
4 tk Nektariin
1 tk Sidrun
200 g Mozzarella
70 g Salatilehtede segu
Soolahelbed
Must pipar
0.5 potti Koriander
VÜRTSISEGU
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Jahvatatud paprika
1 tl Jahvatatud ingver
1 tl Jahvatatud koriander
1 tl Sool
1 tl Suhkur

Valmistamine

1. Sega vürtsid ja hõõru liha vürtsiseguga sisse. Lase 30-60 minutit maitsestuda.

2. Grilli fileed vähehaaval ümber pöörates sõltuvalt paksusest 12-18 minutit. Võta grillilt, kata fooliumiga ja lase 10 minutit seista. Liha võib ka pruunistada pannil võis ja siis küpsetada 180 kraadises ahjus 15 minutit.

3. Poolita nektariinid, eemalda kivid ja lõika viljaliha viiludeks. Küpseta nektariiniviile grillil või prae (grill)pannil mõlemalt poolt paar minutit. Grilli poolitatud sidrunit mõni minut.

4. Lõika seafilee üsna õhukesteks viiludeks ja rebi mozzarella tükkideks. Pane salatilehed taldrikutele või vaagnale, pane peale mozzarella ja pigista grillitud sidrunist mahla.

5. Maitsesta soola ja pipraga, pane peale sealiha- ja nektariiniviilud  ning koriandrilehed. Serveeri kohe.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee