PEOTÄHT! Grillitud nektariini ja sealiha salat
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
+30-60 minutit maitsestumiseks
SALAT
500 g Sea sisefilee
1 spl Või pannil praadimiseks

4 tk Nektariin
1 tk Sidrun
200 g Mozzarella
70 g Salatilehtede segu
Soolahelbed
Must pipar
0.5 potti Koriander
VÜRTSISEGU
1 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Jahvatatud paprika
1 tl Jahvatatud ingver
1 tl Jahvatatud koriander
1 tl Sool
1 tl Suhkur
Valmistamine
1. Sega vürtsid ja hõõru liha vürtsiseguga sisse. Lase 30-60 minutit maitsestuda.
2. Grilli fileed vähehaaval ümber pöörates sõltuvalt paksusest 12-18 minutit. Võta grillilt, kata fooliumiga ja lase 10 minutit seista. Liha võib ka pruunistada pannil võis ja siis küpsetada 180 kraadises ahjus 15 minutit.
3. Poolita nektariinid, eemalda kivid ja lõika viljaliha viiludeks. Küpseta nektariiniviile grillil või prae (grill)pannil mõlemalt poolt paar minutit. Grilli poolitatud sidrunit mõni minut.
4. Lõika seafilee üsna õhukesteks viiludeks ja rebi mozzarella tükkideks. Pane salatilehed taldrikutele või vaagnale, pane peale mozzarella ja pigista grillitud sidrunist mahla.
5. Maitsesta soola ja pipraga, pane peale sealiha- ja nektariiniviilud ning koriandrilehed. Serveeri kohe.