Koorekastmes heeringas krevettidega Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
8. august 2019, 08:33

JUST SUVEPÄEVAKS SOBIV! Koorekastmes heeringas krevettidega

Rootsist pärit heeringaroog on värskete kartulitega imehea, just suvepäevaks sobiv. Roa valmistamiseks on sobivam vähemsoolane heeringas.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 2 tundi külmkapis

Koostisosad
420 g Õrnsoola heeringafilee
1 dl Majonees
1 dl Hapukoor või Kreeka jogurt
100 g Kooritud keedetud krevetid
2 spl Hakitud till
8 tk Keedetud vutimuna
Must pipar
Pisut sidrunimahla
Hakitud till pealeraputamiseks

Valmistamine

1. Nõruta heeringas ja lõika väikesteks tükkideks.

2. Sega majonees, hapukoor, krevetid ja 1 sl hakitud tilli, maitsesta pipra ja sidrunimahlaga.

3. Sega hulka heeringatükid ja lase paar tundi külmkapis maitsestuda. Serveeri vutimunade ja soovi korral kuumade keedetud kartulitega, puista peale hakitud tilli.