Kalatoitude retseptid

JUST SUVEPÄEVAKS SOBIV! Koorekastmes heeringas krevettidega 

Pille Enden, 8. august 2019, 08:33
Koorekastmes heeringas krevettidega Foto: Jaan Heinmaa
Rootsist pärit heeringaroog on värskete kartulitega imehea, just suvepäevaks sobiv. Roa valmistamiseks on sobivam vähemsoolane heeringas.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 2 tundi külmkapis

Koostisosad
420 g Õrnsoola heeringafilee
1 dl Majonees
1 dl Hapukoor või Kreeka jogurt
100 g Kooritud keedetud krevetid
2 spl Hakitud till
8 tk Keedetud vutimuna
Must pipar
Pisut sidrunimahla
Hakitud till pealeraputamiseks

Valmistamine

1. Nõruta heeringas ja lõika väikesteks tükkideks.

2. Sega majonees, hapukoor, krevetid ja 1 sl hakitud tilli, maitsesta pipra ja sidrunimahlaga.

3. Sega hulka heeringatükid ja lase paar tundi külmkapis maitsestuda. Serveeri vutimunade ja soovi korral kuumade keedetud kartulitega, puista peale hakitud tilli.

Samal teemal

25. juuli 2019, 08:05
MARJAMAITSELINE KALAPÄEV: imeilus ja maitsev mustikalõhe
18. juuli 2019, 08:01
ARGIPÄEVAL PIDULIKULT: lihtsad lõhe-bruschetta’d hernekreemiga
17. juuli 2019, 09:25
EHTNE EESTI KÖÖK: selge suvine rääbisesupp
11. juuli 2019, 10:11
EHTNE JA LIHTNE PUHKUSETOIT: kalarullid kukeseente ja peekoniga

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee