Punase sõstra ja valge šokolaadi ruudud Foto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
11. august 2019, 08:25

JAH, SA VAJAD SEDA KOHE! Punase sõstra ja valge šokolaadi ruudud

Hapukad sõstrad ja magus šokolaad  annavad  mõnusalt magushapu tulemuse. Ruudud tulevad väikesed, kolme-nelja ampsu suurused. Suuremale seltskonnale küpseta kooki topeltkogus.
Koostisosad
150 g Valge šokolaad
80 g Või
1.75 dl Nisujahu
2 tl Vanillsuhkur
2 tk Suur muna
0.5 dl Suhkur
2.5 dl Punased sõstrad

Valmistamine

12 tk

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda 20 x 20 cm vorm küpsetuspaberiga. Haki šokolaad. Sulata või kastrulis, võta kastrul pliidilt ja lisa šokolaad. Lase sulada ja sega siis ühtlaseks.

2. Sega jahu ja vanillisuhkur. Mikserda munad suhkruga lahti, sega hulka või-sokolaadisegu ja lisa kuivained. Kalla tainas vormi ja pane peale marjad.

3. Küpseta 25-30 minutit. Lase jahtuda ja lõika väikesteks ruutudeks.