Tomati-köögiviljaraguu Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
6. august 2019, 12:18

MÕNUS MÖGIN! Tomati-köögiviljaraguu kohe söömiseks või purki panekuks

Küpsetest tomatitest ja hilissuvistest köögiviljadest raguu maitseb hästi nii pasta, riisi kui saiaga, aga seda võib ka purki panna. Siis võiks äädika kogust suurendada ja tuleks kindlasti peale purki panemist tõsta purgid kuuma vette ja kuumutada umbes 30 minutit ning seejärel kaanetada. 

Koostisosad
200 g Porgand
100 g Sibul
150 g Baklažaan
1 tk Paprika
400 g Tomat
1 dl Rapsiõli
4 tk Küüslauguküüs
100 g Tomatipasta
3 tl Sool
2 spl Suhkur
Must pipar
2 spl Hakitud till
2 spl Hakitud petersell
1.5 spl valge veini äädikas

Valmistamine

1. Koori porgandid ja sibulad. Lõika baklažaan, paprika ja porgandid kuubikuteks. Tükelda tomatid, haki sibul ja küüslauk.

2. Kuumuta kastruli põhjas 2 sl õli ja kuumuta selles läbi porgand ja sibul. Lisa baklažaan, paprika ja küüslauk ning ülejäänud õli. Lisa sool, suhkur, pipar, tomatipasta, tomatid ja hakitud maitseroheline, hauta 15-20 minutit.

3. Lisa äädikas ja kuumuta läbi. Timmi maitse soola, suhkru, pipra ja äädikaga meelepäraseks. Serveeri riisi, pasta või saiaga.

4. Hoidistamiseks tõsta segu purkidesse, kuumuta purke lahtiselt kuumas vees 20- 30 minutit. Vala peale kiht kuuma õli ja sule.