Toiduuudised

VÕHIKUST HOIDISTAJALE: 8 kõige algsemat tõde, kuidas kodus suve purki panna (5)

LISA KOMMENTAAR

Purk-Pudel11. august 2019, 13:37
Pange suvi purki jahh. Siis on talvel hea võtta.
kata6. august 2019, 17:40
milleks purke kuumutada, kui panna tuline hoidis purki, steriliseerib see ise purgi ära. Märja külma rätiku jutt on küll täielik jura - pane purgid saunalinade või tekkide alla ja lase neil järgmise päevani seal olla ja midagi lähe roiskuma - tean mida kirjutan - olen lõpetanud vanas heas tipi-koolis nn konserveerimise tehnoloogia eriala (sellel ajal ikka saime korraliku hariduse ja mõtlemisvõime)
Kuuuurija6. august 2019, 12:44
Peab ikka karm tormolema, mis purgijahutamisel klaasi pragunemist suurema tõenäosusega põhjustab, kui kuumale klaasile visatav külma veega niisutatud käterätik.
Kuuuurija6. august 2019, 12:41
Purgi tagurpidi keeramise põhiefekt on see, et sellega kuumutatakse purgi sisuga läbi ka purgi kaas ja hilisem purgi ülaosa, kust enamasti hallituse levik võib alata. Samuti kondenseerub purgi sisust tõusev aur sedasi purgi põhjale, mitte kaanele, ja hiljem purki õiget pidi keerates seguneb kondentsvesi uuesti purgi sisuga, mitte ei jää purgi ülemisse kihti selle kontsentratsiooni lahjendama ja mikroorganismidele soodsamat keskkonda looma.
see kirjutis on1. august 2021, 17:41
tõlgitud kusagilt noorte ajakirjast.