Sussexi hertsoginna MeghanFoto: PA/Scanpix
Toiduuudised
4. august 2019, 12:12

PALJU ÕNNE, MEGHAN! Sussexi hertsoginna toidunipid: lihtne, pigem taimne ja ise tehtud (12)

Täna 38. sünnipäeva tähistav Sussexi hertsoginna Meghan on toonud Briti kuningakotta hulganiselt uusi tuuli. Endise toidublogijana tõi ta endaga kaasa mitmeid nippe ja trikke, millele nüüd otsa vaatame. 

Sussexite ühisel instagrammikontol avaldas naise abikaasa prints Harry, et on oma armastatud abikaasale väga tänulik ühise imelise seikluse eest. 

Sünnipäev ise saab Briti naisteportaali Glamour andmetel olema ülitagasihoidlik. Põhjuseks võib olla Meghani luksusesse (ja seetõttu pr-katastroofi) uppunud nn eelkatsikud ehk baby shower New Yorgis möödunud talvel. 

Samas kuninganna olla Meghani ja tema abikaasa, prints Harryga väga rahul ja väidetavalt isegi korraldamas kevadel esiklapse sünnitanud naisele oma suveresidentsis Sandringhamis pidu. 

Teistel andmetel ei tule mingit pidu, keegi pole ka külla oodatud ning niigi igapäevaselt meedia luubi all olevad Sussexid tahavad oma vastrenoveeritud Frogmore majakeses rahus olla. 

Meghani retseptilemmikutest on palju juttu tehtud. Endine toidublogija pidi siniverelisega abielludes oma veebid sulgema, ent netihämarustes levivate koopiate kaudu on endiselt teada, et ta armastab võimalikult taimseid toite, ent vahel ta siiski sööb ka liha. Ta ei ütle ära pastast ning klaasikesest veinist - isegi tema kunagine blogi The Tig oli saanud nime täidlase punaveini Tignanello järgi. 

Väidetavalt oli Meghan selle taga, et peale nende suhte avalikuks tulekut kolm aastat tagasi muutus Harry olulisemalt sihvakamaks ja tema jume paranes. 

Sel mälestusväärsel õhtul, mil Harry ta endale naiseks kosis, serveeris Meghan küpsekana. 

Hiljem on Meghani kokkamine ületanud uudistekünnise, kui ta mullu Austraalias põuaohvritele banaanileiva küpsetas.

Tema lauakatmisoskusest sai maailm aimu samuti mullu sügisel, kui ta andis välja kokaraamatu Grenfelli tornmaja põlengus kannatanute toeks. Meghan kääris ka käised üles, ja tegi majaelanikega koos süüa, hiljem aga kattis lihtsa, end oh kui trendika laua värskes õhus. 

Meghan on oma blogis kirjutanud, et armastab üle kõige kahte köögividinat, üks on tema superblender, ilma milleta ta ei soovi isegi reisile minna, teine korralik terav kööginuga. 

Hertsoginnale on südamlähedane ka toidu raiskamist vähendada üritav liikumine, ta on esile tõstnud inimesi, kes üritavad selles osas saavutada tulemusi. 

Meghani viimase aja tegemiste sekka mahub moepiibli Vogue külalistoimetamine, mis on kõmumeedias korralikult kriitikat saanud.

Ka on ta viimasel ajal sattunud oma elupaiga liiga suureks (kuni 2,4 miljonit naela) paisunud renoveerimisarvega tule alla. Briti tabloidid ei suuda mõista, miks on Meghanile vaja maja, milles on suisa kaks täisvarustuses kööki!

Kas sina, armas lugeja, suudaks?