Pannkoogid tulevad mõnusad magusad, kuid mitte väga banaanise maitsega.Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
4. august 2019, 10:10

Kogu pere lemmikud: banaanipannkoogid röstitud pähklite ja marjadega

Selle proteiinirikka magusroa valmistamiseks vajad vaid mune ja banaane, mis sageli nagunii kodus olemas on. Pannkoogid tulevad mõnusad magusad, kuid mitte väga banaanise maitsega. Võib juhtuda, et need koogid saavad pere lemmikmagusakiirabiks!

Pannkoogid:
4 muna
2 banaani
kaneeli (soovi korral)
võid või õli praadimiseks

Serveerimiseks:
peotäis mandleid ja pähkleid
värskeid marju

Valmista kooke nii:
1. Vispelda munad lahti.
2. Tükelda banaanid ja vajuta need kahvliga pudruks.
3. Sega muna-banaanimass kokku nii, et enamik tükke kaoks.
4. Aja või või õli väikesel pannil kuumaks ja tõsta sinna paar lusikatäit tainast. Küpseta kooki madalal kuumusel, kuni servad muutuvad pruunikaks, keera ümber ja küpseta veel umbes minut.
5. Kui kõik pannkoogid on küpsetatud, rösti samal pannil jämedalt hakitud mandlid ja pähklid. Serveeri pannkooke pähklite ja marjadega!

Veidi toitvamad koogid: pannkoogitainasse võid puistata ka kaerahelbeid. Retsept jääb ikka tervislikuks, kuid täidab vajadusel pisut rohkem kõhtu, sobides hästi magusaks vahepalaks!