Küpsetised

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: ülejäänud köögivilju peitev mahlane šokolaadileib, kindel hitt (4)

Toidutare, 4. august 2019 07:59
Evelin Ilves oma kuulsa šokolaadileivaga. Arhiivipilt Naistelehe varamust aastast 2016.Foto: Daisy Lappard
Toidutare kolumnist Evelin Ilves kirjutas sel nädalal tõeliselt rokkiva loo nutmaajavast pakendiküllusest ning avaldas selle juurde toimetuse palve peale oma kuulsa suvikõrvitsaga šokolaadileiva retsepti, kuhu saab erinevaid toidujääke sisse peita. 

Tegemist on tõelise mõnusa maiusega, millel on tervislikud noodid sees, niiet võid julgelt võtta ka teise tüki!

Vaja on:

• 2dl nisujahu

• 1,25 dl jämedaid täistera kaerahelbeid

• 2dl heledat rafineerimata suhkrut

• 1 dl magustamata naturaalset kakaopulbrit

• 1 tl soodat + natuke sidrunimahla

• 0,5 tl küpsetuspulbrit

• 1/4 tl peent meresoola

• 0,5 tl jahvatatud kaneeli

• 2 muna

• 1,75dl taimeõli

• 3,5dl riivitud ja kuivemaks pigistatud suvikõrvitsat

• 0,75dl purustatud metsapähkleid või mandleid või mandlilaaste

• soovi korral kuivatatud pohli või kirsse või mustikaid või mida on ja mis meeldib

Tee nii

Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega eraldi kausis omavahel jahu, kaerahelbed, sooda koos sidrunimahlaga, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel.

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud suvikõrvits, pähklid ja marjad.

Kalla rasvainega määritud leivormi ja küpseta umbes 55-60 minutit. Kui leib on jahtunud (see on oluline! Muidu läheb leib katki - toim), kummuta vormist välja ja lõika sakilise noaga viludeks. Head maiustamist!

Leib säilib maitsvana vähemalt nädala (kui enne otsa ei saa) – nii et võid rahulikult kohe kaks pätsi teha – kahekordista kogused ja naudi mahlast suvist maiust!

Evelin,

armastusega Hiiumaalt.

Samal teemal

09.09.2019
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: kiire päeva tervislik õhtusöök kahele
01.09.2019
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: kui lapsed vinguvad, et tahavad midagi head ja kohe – mannahalvaa
18.08.2019
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: hernesupp ja seakoot kuuele, täiskuutoit
11.08.2019
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: porgandikook toorjuustuglasuuriga, aitab leevendada inimeste julmust