Küpsetised

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: ülejäänud köögivilju peitev mahlane šokolaadileib, kindel hitt (5)

Toidutare, 4. august 2019, 07:59
Evelin Ilves oma kuulsa šokolaadileivaga. Arhiivipilt Naistelehe varamust aastast 2016.Foto: Daisy Lappard
Toidutare kolumnist Evelin Ilves kirjutas sel nädalal tõeliselt rokkiva loo nutmaajavast pakendiküllusest ning avaldas selle juurde toimetuse palve peale oma kuulsa suvikõrvitsaga šokolaadileiva retsepti, kuhu saab erinevaid toidujääke sisse peita. 

Tegemist on tõelise mõnusa maiusega, millel on tervislikud noodid sees, niiet võid julgelt võtta ka teise tüki!

Vaja on:

• 2dl nisujahu

• 1,25 dl jämedaid täistera kaerahelbeid

• 2dl heledat rafineerimata suhkrut

• 1 dl magustamata naturaalset kakaopulbrit

• 1 tl soodat + natuke sidrunimahla

• 0,5 tl küpsetuspulbrit

• 1/4 tl peent meresoola

• 0,5 tl jahvatatud kaneeli

• 2 muna

• 1,75dl taimeõli

• 3,5dl riivitud ja kuivemaks pigistatud suvikõrvitsat

• 0,75dl purustatud metsapähkleid või mandleid või mandlilaaste

• soovi korral kuivatatud pohli või kirsse või mustikaid või mida on ja mis meeldib

Tee nii

Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega eraldi kausis omavahel jahu, kaerahelbed, sooda koos sidrunimahlaga, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel.

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud suvikõrvits, pähklid ja marjad.

Kalla rasvainega määritud leivormi ja küpseta umbes 55-60 minutit. Kui leib on jahtunud (see on oluline! Muidu läheb leib katki - toim), kummuta vormist välja ja lõika sakilise noaga viludeks. Head maiustamist!

Leib säilib maitsvana vähemalt nädala (kui enne otsa ei saa) – nii et võid rahulikult kohe kaks pätsi teha – kahekordista kogused ja naudi mahlast suvist maiust!

Evelin,

armastusega Hiiumaalt.

Samal teemal

1. august 2019, 08:04
EVELIN ILVES: olen ahastuses, lausa nutma ajab!
28. juuli 2019, 11:10
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: kui meel on mõru ehk Maiu rabarberikook
22. juuli 2019, 07:24
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: need kõige õigemad kuldsed klimbid
14. juuli 2019, 08:58
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: metsikult maitsev kukeseenekaste tillikartulitega

5 KOMMENTAARI

e
ei huvita tõesti 5. august 2019, 09:57
Kas tõesti ei ole enam muust kirjutada,kui sellest kehvast nö.kokast,kes ei oskagi head süüa teha,aga pidevalt siin ennast reklaamib,ära on ammu tüüdanud,kokk või asi,mine Evaliina ükskord normaalsele tööle ja lõpeta oma reklaamimine.
t
tarbija 5. august 2019, 07:29
Ei meeldi need leivad,ühte tegi ka Saaremaal.See pole olnud söödav.Kadus üsna kiirelt lettidelt ja tootmisest.Muhu leib värskelt väga hea,hiljem puine,olgugi et tähtaega küll ja veel.
Loe kõiki (5)

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee