Evelin Ilves oma kuulsa šokolaadileivaga. Arhiivipilt Naistelehe varamust aastast 2016.Foto: Daisy Lappard
Toidutare 4. august 2019 07:59
Toidutare kolumnist Evelin Ilves kirjutas sel nädalal tõeliselt rokkiva loo nutmaajavast pakendiküllusest ning avaldas selle juurde toimetuse palve peale oma kuulsa suvikõrvitsaga šokolaadileiva retsepti, kuhu saab erinevaid toidujääke sisse peita. 

Tegemist on tõelise mõnusa maiusega, millel on tervislikud noodid sees, niiet võid julgelt võtta ka teise tüki!

Vaja on:

• 2dl nisujahu

• 1,25 dl jämedaid täistera kaerahelbeid

• 2dl heledat rafineerimata suhkrut

• 1 dl magustamata naturaalset kakaopulbrit

• 1 tl soodat + natuke sidrunimahla

• 0,5 tl küpsetuspulbrit

• 1/4 tl peent meresoola

• 0,5 tl jahvatatud kaneeli

• 2 muna

• 1,75dl taimeõli

• 3,5dl riivitud ja kuivemaks pigistatud suvikõrvitsat

• 0,75dl purustatud metsapähkleid või mandleid või mandlilaaste

• soovi korral kuivatatud pohli või kirsse või mustikaid või mida on ja mis meeldib

Tee nii

Kuumuta ahi 175 kraadini. Sega eraldi kausis omavahel jahu, kaerahelbed, sooda koos sidrunimahlaga, küpsetuspulber, sool, kakao ja kaneel.

Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, nõrista sinna segades õli, seejärel jahusegu. Lõpuks sega käsitsi segades sisse riivitud suvikõrvits, pähklid ja marjad.

Kalla rasvainega määritud leivormi ja küpseta umbes 55-60 minutit. Kui leib on jahtunud (see on oluline! Muidu läheb leib katki - toim), kummuta vormist välja ja lõika sakilise noaga viludeks. Head maiustamist!

Leib säilib maitsvana vähemalt nädala (kui enne otsa ei saa) – nii et võid rahulikult kohe kaks pätsi teha – kahekordista kogused ja naudi mahlast suvist maiust!

Evelin,

armastusega Hiiumaalt.