Käes on suur hoidiste tegemise aeg. Foto: Jason Briscoe/Unsplash
Toiduuudised
3. august 2019, 07:24

HOIDISTAMINE | Pane purki krõmpsud kurgid, mündine õunamoos ja kodune ketšup!

August on igale aiapidajale ja metsas käijale helde aeg. Kui suvealguse hoidised on magusad, siis mida aeg edasi, seda soolasemaks, vürtsikamaks ja õunasemaks asi kisub.

August on igale aiapidajale ja metsas käijale helde aeg. Kui suvealguse hoidised on magusad, siis mida aeg edasi, seda soolasemaks, vürtsikamaks ja õunasemaks asi kisub.

Soolaseid hoidiseid olen teinud juba ajast, mil lapsed olid väikesed. Sööjaid jagus sissetehtule alati. Oma esimest retseptivihikut, mis on tänini alles ja kasutusel, hakkasin pidama vist juba kuuendas klassis. Lihtsalt tuli selline mõte. Sinna olen aastatega kogunud nii mõnegi vanaema või sõbranna vanaema põneva retsepti. Enamjaolt ikka soolasema varjundiga. Moos tuli meie pere lauale rohkem vanaema ja ema keldrist. Pärast maale kolimist hakkasin moosi ka ise keetma, sest aed andis marju ja õunu, nii et kõike kohe ära süüa ei jaksanud.

Seekord jagan retsepte, mis on minu hoidisteriiulis juba aastakümneid kindlalt olemas olnud. Lisaks panen kirja mu kõige saatuslikuma moosi retsepti, millega tuli mu esimene moosivõistluse auhind!

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99