Toiduuudised

HOIDISTAMINE | Pane purki krõmpsud kurgid, mündine õunamoos ja kodune ketšup! 

Jana Olesk, Källomäe Hobitalu perenaine, 3. august 2019 07:24
Käes on suur hoidiste tegemise aeg. Foto: Jason Briscoe/Unsplash

August on igale aiapidajale ja metsas käijale helde aeg. Kui suvealguse hoidised on magusad, siis mida aeg edasi, seda soolasemaks, vürtsikamaks ja õunasemaks asi kisub.

Soolaseid hoidiseid olen teinud juba ajast, mil lapsed olid väikesed. Sööjaid jagus sissetehtule alati. Oma esimest retseptivihikut, mis on tänini alles ja kasutusel, hakkasin pidama vist juba kuuendas klassis. Lihtsalt tuli selline mõte. Sinna olen aastatega kogunud nii mõnegi vanaema või sõbranna vanaema põneva retsepti. Enamjaolt ikka soolasema varjundiga. Moos tuli meie pere lauale rohkem vanaema ja ema keldrist. Pärast maale kolimist hakkasin moosi ka ise keetma, sest aed andis marju ja õunu, nii et kõike kohe ära süüa ei jaksanud.

Seekord jagan retsepte, mis on minu hoidisteriiulis juba aastakümneid kindlalt olemas olnud. Lisaks panen kirja mu kõige saatuslikuma moosi retsepti, millega tuli mu esimene moosivõistluse auhind!

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

31.07.2020
ÄRA LASE RAISKU: valmista mustasõstra aurutusmassist kommiampsud!
29.07.2020
Pilkupüüdvad purgid: kaunista värsked hoidised omatehtud siltidega!
28.07.2020
LÕIGU JA RIIVI! Just need targad köögitarvikud teevad hoidistamise muretuks!
25.07.2020
Targalt tehtud: eriti vitamiinirikas mustasõstrasiirup