Foto: Pixabay
Toiduuudised
3. august 2019, 00:01

Karusmarjad: kuidas tikreid talveks talletada?

„Tikri võlu ongi just tema särtsakas hapukas maitses, mida ei tasu suure suhkrukogusega hävitama hakata. Kes haput ei armasta, oodaku õunaaega,“ ütleb Källomäe hobitalu perenaine Jana Olesk. Moosipurgist mitu korda särtsakamad jäävad marjad veel sügavkülmas. 

„Tikri võlu ongi just tema särtsakas hapukas maitses, mida ei tasu suure suhkrukogusega hävitama hakata. Kes haput ei armasta, oodaku õunaaega,“ ütleb Källomäe hobitalu perenaine Jana Olesk. Moosipurgist mitu korda särtsakamad jäävad marjad veel sügavkülmas. 

Sageli ei tule inimesed selle pealegi, et tikreid võiks ka sügavkülmutada. Aga sellistest marjadest on talvel Jana sõnul imehea kisselli või kooki teha. „Panen marjad otse põõsast karpi, ainult sabad võtan ära, et pärast saaks kohe potti või koogitaina sisse panna. Külmas jääb marjadel värske tikri maitse ja lõhn alles,“ kinnitab Jana, et kindlasti ei maitse need nagu vanasti veega pudelisse pandud tikrid.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99