TAHAKS MIDAGI JUBE HEAD: 10 kooki suvemarjadest, mis toovad piltlikult südamed kõhust välja
Valisime sulle seekord retseptid, mida on lihtne teha ning mis toovad kindla peale naeratuse suule ja keelele. Nagu üks väike poiss tavatseb öelda, kui emme midagi head pakub: "kõhust tuleb südameid!" Meie Pille, Tiina ja Lia ning paljud teised on kogenud koogimeistrid, neid tasub usaldada!
Klikka retseptil: Suvemarja-besee kausikook
Kirjutab Lia Virkus, retsepti autor: "Selle koogi suurim väärtus on värsked värvilised suvemarjad - maasikad, mustikad, vaarikad, sõstrad ja krõbisev besee. Ja et see maitsev kausitäis valmib vaid 15 minutiga, lao kreem, marjad ja pudistatud beseed kihiti vaagnale või kaussi ja naudi kohe!"
Klikka retseptil: Külm suvemarja-jäätisetort
Tundub, et oi, keeruline. Tegelikult pole ühti, ka laps suristab selle valmis. Kirjutab Pille Enden: "See vaarikatest ja mustadest sõstardest valmistatud jäine tort kaob suvisel laualt tavaliselt imekiiresti. Võta kook 20-30 minutit enne serveerimist külmast välja, et seda oleks hõlpsam lõigata."
Klikka retseptil: Suvemarjamisu
Kirjutab Kersti Rea: "Seda kooki võid teha nii mets- kui ka aiamaasikate, mustikate, vaarikate või isegi sõstardega. Samuti sobib välismaiste viljadega: tükeldatud virsikute, nektariinide või mangodega. Minul on suveajal alati beseepurk varuks, kust neid maiustusi on hea kõikvõimalikesse marjatoitudesse ja kookidesse võtta. Kui aga beseesid parasjagu pole, võib kooki ka ilma nendeta teha."
Klikka retseptil: Külm kook suvemarjade ja pudingu-toorjuustukreemiga
Tiina Lebaselt: "Selles koogis võid fantaasial lennata lasta ning kasutada suvel järjest valmivaid marju, seejuures meelepärases koguses ja kõikvõimalikes kombinatsioonides. Põhjaks on purustatud šokolaadiküpsised segatud mandlitükkide, või ja tõepoolest – šokolaadiga, sest nii on lihtsalt väga maitsev! Vanillipudingust ja toorjuustust kreem on sametine ja pehme ning mitte liiga magus. Ehtne kesksuvine nauding!"
Klikka retseptil: Šokolaadi-datlikook suvemarjadega
Britt Paju: "Sellele šokolaadisele koogile annavad magusust datlid. Kui kasutad hapukamaid marju, võid soovi korral täidisele lisada ka pisut roosuhkrut või agaavisiirupit."
Klikka retseptil: Suvemarjakook
Eva Palu: "See on suve kõige marjarohkema aja kook - sõstarde, kirsside, mustikate ja vaarikatega. Kui kasutad mustsõstraid, ole nende lisamisel teistest tagasihoidlikum, sest need marjad võivad maitse poolest teiste üle võimust võtta."
Klikka retseptil: Pavlova suvemarjadega
Lia Virkus: "Populaarse Uus-Meremaalt pärineva beseetordi võib katta marjade või puuviljadega. Besee küpseta valmis päev varem, siis võtab magustoidu laualesaamine aega vaid kümmekond minutit".
Klikka retseptil: Marjavorm virsikutega
Pille Petersoo pajatab: "Suveajal valmista seda magustoitu värskete virsikutega, talvel sobivad ka konserveeritud virsikud ja külmutatud marjad."
Klikka retseptil: Metsamarjakook kaerapõhjal
Saateks Pille Endenilt: "Selles maiuses on koos mitu head asja. Kaerahelvestest saame rikkalikult ja organismile soodsas vahekorras süsivesikuid, väärtuslikke valke, kiudaineid, vitamiine ja mineraale. Eriti väärtuslikuks peetakse kaera lahustuvaid kiudaineid, mille toimel saame lahti hulgast halvast kolesteroolist ja hoiame vere suhkrusisalduse normis. Mustikad ja pohlad tugevdavad aga immuunsüsteemi, hakates vastu kimbutavatele haigustele."
Klikka retseptil: Sõstra-tikrikook keefiritainaga
Pille Enden: "Lihtsalt valmiv kook on pehme, mahlane ja hapukas ning maitseb nagu maavanaema tehtu. Suvepäeval koos klaasi külma piimaga on see lausa võrratu!"
Kommentaarid (0)