Patrick StewartFoto: Scanpix
Toiduuudised
1. august 2019, 13:15

ULME- JA TOIDUNOHIKU RÕÕM: müügile saabus Chateau Picardi vein!

Pole saladus, et gurmaanide seas on ka piisavalt ulmekatefänne ning et üks tugevama fännbaasiga sarju on telerites juba pool sajandit erineval kujul jooksnud Star Trek. Nüüd on trekkerid eriti õhevil, sest loodud on seriaali nime kandev vein, mis on valmistatud Prantsusmaal Picardi istanduses.

Kes veel ei tea, siis Star Treki seriaali "Järgmine põlvkond" ja mitmete teiste lisade ja filmide peategelane on kapten Jean-Luc Picard, keda mängib Briti nimekas näiteja Patrick Stewart. Tuleval aastal jõuab eetrisse ka uus Star Treki jätkuseriaal "Picard", mis keskendubki kapteni seiklustele. Seal on kirjas, et tegelaskuju elab oma suguvõsa kodus, otse loomulikult Chateau Picardi veinimõisas, vahendab Food&Wine

Filmis asub Chateau Picard Prantsusmaal La Barre regioonis, päriselus aga Bordeaux´ kandis. 

Ulmeseriaal, millel on juba väga mitmeid põlvkondi ehk edasiarendusi eetrisse läinud, on laenanud oma nime mitme kaupade turundamiseks. Ent kunagi varem pole polnud nii toredat kokkusattumust. 

2016. aasta Chateau Picard Cru Bourgeois Bordeaux maksab 60 dollarit ja 2017 aasta Special Reserve United Federation of Planets Old Vine Zinfandel ehk planeetidevahelise ühendföderatsiooni erivein maksab 50 dollarit.