Kollaaž

Foto: 10 x Jaan Heinmaa, Tuuli Mathisen. Hele-Mai Alamaa
Toiduuudised
4. august 2022, 17:57

10 KRÕMPSU KURGISALATIT: hooaja lemmikust veidi vallatuma lihviga valmistatud lahjad road

Kurgihooaeg on täies hoos ning see on suurepärane ettekääne maiustada veidi kurgisalatitega, millele antud veidi vallatum lihv. 

Kurk on hetkel meie köögiviljade kuningas - odav, vee- ja mineraaliderikas ning värskendav. Tavapärane kurgisalat koorega tüütab üsna kiiresti ära, sestap inspireeru meie retseptivõlurite loomingust.

Klikka retseptil: Wasabilõhe kurgisalati ja mooniseemnetega 

Wasabilõhe kurgisalati ja mooniseemnetega Foto: Jaan Heinmaa

Magushapu kurgisalat sobib hästi kala kõrvale. Mustad seesami- ja mooniseemned lisavad põnevust, tervislikkust ja maitsekust veelgi.

Klikka retseptil: Hiinapärane kurgisalat 

Hiinapärane kurgisalat Foto: Jaan Heinmaa

See kurgisalat on väga hea, kui pead lugu ohtrast küüslaugust. Salati võiks tunnike varem valmis teha ja külmikusse söögiaega ootama panna. Siis tuleb sellest üks hästi mõnus külm krõmps amps.

Klikka retseptil: Korea kurgisalat 

Korea kurgisalat Foto: Jaan Heinmaa

Idamaise hõnguga kurgisalat tundub natuke enamat kui lihtsalt kurgisalat. Kusjuures pikemalt seistes läheb maitse isegi paremaks.

Klikka retseptil: Mesine kurgisalat sinepiga 

Mesine kurgisalat sinepiga Foto: Jaan Heinmaa

Salat saab alati õhuline ja kaunis, kui tõmbad kurgist köögiviljakoorijaga õhukesed pikad viilud.

Klikka retseptil: Beebispinati-kurgisalat 

Beebispinati-kurgisalat Foto: Jaan Heinmaa

Värskendav ja tervislik salat, mis sobib ka põhiroaks. 

Klikka retseptil: Kurgisalat tšillipipra ja seesamiseemnetega 

Kurgisalat tšillipipra ja seesamiseemnetega Foto: Tuuli Mathisen

Aasia mõjutuste ja aasiapärase kastmega kurgisalat on kerge ja samas kepsakalt terav eelroog või ka pearoa lisand. Tšilli ja seesamiseemned muudavad meie hea tuttava kurgi maitse üsna teiselaadseks ja annavad sellele hoopis uue hingamise.

Klikka retseptil: Granaatõuna-kurgisalat 

Granaatõuna-kurgisalat Foto: Jaan Heinmaa

Lihtne, värviline ja võluv! Sega kõik ained ja naudi kohe!

Klikka retseptil: Jaapani kurgisalat 

Jaapani kurgisalat Foto: Hele-Mai Alamaa

Retsept “Köögikodanike” rännakult, kus Daigo viis mind Jaapani toidumaailma. Salat sobib hästi Teriyaki lõhega, aga selle võib ka eelroana nahka pista. Kõige olulisem koostisosa kurgi kõrval on siin röstitud seesamiseemnete õli, mis annab mõnusa pähklise maitse.

Klikka retseptil: Krehvtine kurgisalat 

Krehvtine kurgisalat Foto: Jaan Heinmaa

Parim on salat söömiseks järgmisel päeval, kuid maitseb hästi ka paar nädalat külmkapis seisnuna.

Klikka retseptil: Tai kurgisalat 

Tai kurgisalat Foto: Mari-Liis Ilover

See ärskendav ja maitseküllane kurgisalat valmib mõne minutiga.