Marjahooajal võiks kõik magusroad ikka koos mammudega valmistada!Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
31. juuli 2019, 11:52

Marjahooaja maiustus: tikritega šokolaadimuffinid

Marjahooaeg on täistuuridel käimas! Neid muffineid sobib valmistada ka vaarikate, mustsõstarde või kividest puhastatud kirssidega – mida parasjagu võtta on! 

Neid šokolaadimuffineid hakkasin algselt tegema marjadeta, aga poole taignasegamise peal mõtlesin, et kuidas ma siis kesksuvel, parimal marjahooajal, täiesti mammudeta küpsetan. Õige otsus! Hapukad marjad lisavad šokolaadist pakatavatele muffinitele värskust ja tasakaalustavad oma marjasusega tumedat šokolaadi. 

Kasutasin siin retseptis eestimaiseid mahedaid speltakliisid, kuid muffinid tulevad igati head ka näiteks kaerakliidega. Toortatrajahu asemel võid kasutada ka nisujahu.

Selle retsepti järgi valmib 12 šokolaadi ja tikritega kliimuffinit.

Vaja läheb:
180 g kliisid
150 g keefirit või maitsestamata jogurtit
150 g piima
85 g rafineerimata suhkrut
50 g magustamata kakaopulbrit
30 g jahu (toortatra- või nisu-)
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,5 tl vaniljekaunapastat või 1 tl vaniljesuhkrut
35 g sulatatud kookosrasva (või sulavõid)
2 toatemperatuuril muna
75 g tumedat šokolaadi
1-2 peotäit tikreid või muid marju

Valmista nii:
1. Sega kausis kliid maitsestamata jogurti või keefiri ja piimaga. Lase seista, kuni valmistad ülejäänud ained ette.
2. Sega omavahel kuivained.
3. Lisa vanilje, rasvaine, lahti klopitud munad ja hakitud šokolaad.
4. Sega kahe kausi sisud taignaks ja jaga küpsetuspaberiga kaetud muffinivormide vahel. Lisa igasse vormi 3-5 tikrit (mul olid hästi pisikesed, nii et neid lisasin 5). Suru tikrid taignasse ning silu muffinid pealt lusikaga ühtlaseks.
5. Küpseta muffineid 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 20 minutit. Lase restil veidi jahtuda ja serveeri leigelt või toatemperatuuril. 

Vaata ka teisi Blogi Jazzinokitchen retsepte siit.