Nädala kook

EVELIN ILVESE KOKAKOOL: kui meel on mõru ehk Maiu rabarberikook (2)

Toidutare, 28. juuli 2019, 11:10
Maiu rabarberikookFoto: Evelin Ilves
Kui meel vahel mõru, aitab kindlasti vanaemade kokakunst. Lubasin jagada üht imelist vana rabarberikoogi retsepti, mis lihtsalt keele viib alla ja iga päev kuulen Padrikul õhkamist, et see on parim rabarberikook, mida iial saanud, kirjutab Toidutare kolumnist Evelin Ilves sel nädalal.

"Selle retsepti tõi siia kohvikus abis olnud Mailiis. Aitäh sulle," lisab Evelin. 

Maiu rabarberikook

Põhi:

5dl jahu

200g toasooja vôid

1,5dl -1 dl suhkrut

Soola

Vahusta või suhkruga, sega hulka sool ja ajhu ning näpi ahjuplaadile. Küpseta 200-220C juures 10 min.

Täidiseks:

500-600g rabarberit, tükelda

4-5 spl suhkrut

2tl kaneeli

Laota pôhjale, kpseta 10 min 200C ahjus.

Katteks:

6 muna

7spl suhkur