Maiu rabarberikookFoto: Evelin Ilves
28. juuli 2019, 11:10
EVELIN ILVESE KOKAKOOL: kui meel on mõru ehk Maiu rabarberikook (2)
Kui meel vahel mõru, aitab kindlasti vanaemade kokakunst. Lubasin jagada üht imelist vana rabarberikoogi retsepti, mis lihtsalt keele viib alla ja iga päev kuulen Padrikul õhkamist, et see on parim rabarberikook, mida iial saanud, kirjutab Toidutare kolumnist Evelin Ilves sel nädalal.
"Selle retsepti tõi siia kohvikus abis olnud Mailiis. Aitäh sulle," lisab Evelin.
Maiu rabarberikook
Põhi:
5dl jahu
200g toasooja vôid
1,5dl -1 dl suhkrut
Soola
Vahusta või suhkruga, sega hulka sool ja ajhu ning näpi ahjuplaadile. Küpseta 200-220C juures 10 min.
Täidiseks:
500-600g rabarberit, tükelda
4-5 spl suhkrut
2tl kaneeli
Laota pôhjale, kpseta 10 min 200C ahjus.
Katteks:
6 muna
7spl suhkur
8spl nisujahu
Tee nii
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa edasi vahustades lusikashaaval jahu. Laota biskviit koogile ja küpseta 10-15 min 200c juures. Naudi külma maapiimaga või lihtsalt niisama suve maitset!
Evelin,
armastusega Hiiumaalt.
Kommentaarid