Maiu rabarberikookFoto: Evelin Ilves
Toidutare 28. juuli 2019 11:10
Kui meel vahel mõru, aitab kindlasti vanaemade kokakunst. Lubasin jagada üht imelist vana rabarberikoogi retsepti, mis lihtsalt keele viib alla ja iga päev kuulen Padrikul õhkamist, et see on parim rabarberikook, mida iial saanud, kirjutab Toidutare kolumnist Evelin Ilves sel nädalal.

"Selle retsepti tõi siia kohvikus abis olnud Mailiis. Aitäh sulle," lisab Evelin. 

Maiu rabarberikook

Põhi:

5dl jahu

200g toasooja vôid

1,5dl -1 dl suhkrut

Soola

Vahusta või suhkruga, sega hulka sool ja ajhu ning näpi ahjuplaadile. Küpseta 200-220C juures 10 min.

Täidiseks:

500-600g rabarberit, tükelda

4-5 spl suhkrut

2tl kaneeli

Laota pôhjale, kpseta 10 min 200C ahjus.

Katteks:

6 muna

7spl suhkur

8spl nisujahu

 Tee nii

Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks, lisa edasi vahustades lusikashaaval jahu. Laota biskviit koogile ja küpseta 10-15 min 200c juures. Naudi külma maapiimaga või lihtsalt niisama suve maitset!

Evelin,

armastusega Hiiumaalt.