KURGID PURKI: 10 erilist ja põnevat hoidist, mida just nüüd teha
Enne hoidistamistralli algust aga vaatame üle mõned nõksud.
1. Vali hoidistamiseks pigem pisemad ja võimalikult värsked kurgid.
2. Vajalik on hoida kurke enne sissetegemist üleöö jääkülmas kaevuvees. Linnavees saab ka tulemusi, aga kaevuvesi on kindlam, kuna selles pole mingit kloori.
3. Lase fantaasial voolata - lisa purki huvitavaid lisaelemente nagu näiteks pärlsibulaid, tšilliviile või küüslauke. Tulemus saab seda lahedam.
Klikka retseptil: Sidruni ja džinniga marineeritud kurgid
Kurgid tulevad krõmspud, karged ja mahedad, neid on hea talvisel ajal niisama haugata või prae kõrvale pakkuda. Ära aga neid paku lastele ega rooliminevatele inimestele!
Klikka retseptil: Teravad kurgid
Tšillikaunaga marineeritud kurgid tulevad mõõdukalt teravad. Kui eelistad vürtsikamat tulemust, lõika tšillikaunad pikuti pooleks. Varu tšillit ja loorberilehti nii palju, et jaguks igasse purki.
Klikka retseptil: Võileivakurgid
Midagi kiiremaks tarbimiseks. Hoidis säilib jahedas kuni kaks kuud. Kui tahad kurke kauem säilitada, siis peaks purke pastöriseerima.
Klikka retseptil: Soolakurgid ema Viive retsepti järgi
Midagi tõhusamat! Kui tahad teha lastepärast varianti, siis kasuta õunaäädikat ja veidi vähem küüslauku.
Klikka retseptil: Värsked soolakurgid
Suvist soolakurki võib valmistada kas või ülepäeva. Öö otsa soolvees seisnud kurgid on krõmpsud ja hõrgud, neist ei saa iial isu täis.
Klikka retseptil: Kurgid küüslauguga
Klikka retseptil: Krõmpsud marineeritud kurgid
See on üks meie menukamaid retsepte! Vali marineerimiseks väiksed krõmpsud kurgid, need jäävad hoidise sees mõnusalt karged.
Klikka retseptil: Ürtide ja mulliveega marineeritud värsked kurgid
Natuke teistmoodi marinaad, millele lisab äkilisust mullivesi.
Klikka retseptil: Mari kodused hapukurgid
Kurgid olgu saledad ja umbes 10 cm pikad. Kurgid pesta korralikult jooksva vee all, nühkides neid harjaga. Seejärel panna 10 tunniks kargesse külma vette seisma.
Klikka retseptil: PÕHJALIK ÕPETUS: Ületalve säilivad hapukurgid
Hapendatud kurgi purke pastöriseeritakse ning need säilivad ka toatemperatuuril. Mõeldud pikaajaliseks säilitamiseks. Retseptis antud kogustest jätkub kolme üheliitrise või ühe kolmeliitrise purgi täitmiseks.
Kommentaarid (0)