Toiduuudised

RETSEPT | Külm arbuusisupp ricotta ja basiilikuga 

Laura Strandberg, 27. juuli 2019 11:50
Kes meist poleks lisanud arbuusi smuutile või puuviljasalatisse, kuid mahlane arbuus sobib ideaalselt ka soolastesse roogadesse.Foto: Laura Strandberg
Kes meist poleks lisanud arbuusi smuutile või puuviljasalatisse, kuid mahlane arbuus sobib ideaalselt ka soolastesse roogadesse. Need tulevad veidi toitvamad, kuid on endiselt kerged ja suvelaual kaunid.

Hmmm, on see siis soolane või magus supp? Pisut mõlemat, kuid pigem ikka kerge pearoa mõõtu toit. Proovi julgelt – ootamatu kooslus on väga hõrk!

Vaja läheb (neljale):
1 kg arbuusi viljaliha
4 sl külmpressitud oliiviõli
20 basiilikulehte
250 g ricotta-kohupiima
soola ja pipart

Valmista suppi nii:
1. Eemalda arbuusiviiludelt koor ja puhasta arbuusi viljaliha seemnetest.
2. Püreesta arbuus koos oliiviõli ja soola-pipraga kreemjaks.
3. Haki basiilik ja sega kohupiimaga. Maitsesta soola-pipraga.
4. Serveerimiseks tõsta taldrikusse suppi ja lisa selle keskele lusikatäis ricotta-basiilikusegu. Kaunistuseks murra peale paar basiilikulehte!

Supp valmib 15 minutiga!

Samal teemal

04.07.2020
Nende kolme nipi abil leiad poest alati parima arbuusi!
08.08.2019
Söö arbuusi! 5 põhjust, miks see on nii tervislik
14.07.2019
RETSEPT | Arbuusisalat feta ja sibulaga