Kes meist poleks lisanud arbuusi smuutile või puuviljasalatisse, kuid mahlane arbuus sobib ideaalselt ka soolastesse roogadesse.Foto: Laura Strandberg
Toiduuudised
27. juuli 2019, 11:50

RETSEPT | Külm arbuusisupp ricotta ja basiilikuga

Kes meist poleks lisanud arbuusi smuutile või puuviljasalatisse, kuid mahlane arbuus sobib ideaalselt ka soolastesse roogadesse. Need tulevad veidi toitvamad, kuid on endiselt kerged ja suvelaual kaunid.

Hmmm, on see siis soolane või magus supp? Pisut mõlemat, kuid pigem ikka kerge pearoa mõõtu toit. Proovi julgelt – ootamatu kooslus on väga hõrk!

Vaja läheb (neljale):
1 kg arbuusi viljaliha
4 sl külmpressitud oliiviõli
20 basiilikulehte
250 g ricotta-kohupiima
soola ja pipart

Valmista suppi nii:
1. Eemalda arbuusiviiludelt koor ja puhasta arbuusi viljaliha seemnetest.
2. Püreesta arbuus koos oliiviõli ja soola-pipraga kreemjaks.
3. Haki basiilik ja sega kohupiimaga. Maitsesta soola-pipraga.
4. Serveerimiseks tõsta taldrikusse suppi ja lisa selle keskele lusikatäis ricotta-basiilikusegu. Kaunistuseks murra peale paar basiilikulehte!

Supp valmib 15 minutiga!