marineeritud heeringas redise ja punase sibulaga Foto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
1. august 2019, 08:35

TÕHUS SOOLANE AMPS: marineeritud heeringas redise ja punase sibulaga (2)

Hea soolane suutäis, mis koos kuumade keedetud kartulitega või rukkileivaga serveerituna on oodatud suvine roog. Serveerimisel tasub peale raputada ohtralt murulauku või tilli. Heeringat võib marinaadi panna kohe suurema portsu, sest külmkapis seisab see söömiskõlbulikuna nädalapäevad ja rohkemgi. 

Kogus: neljale

Koostisosad
10 tk Redis
1 tk Punane sibul
420 g Õrnsoola heeringafilee
4 dl Vesi
3 tl 30% äädikas
3 spl Suhkur
4 tk Loorberileht

Valmistamine

1. Lõika redised õhukesteks viiludeks. Koori sibul ja lõika õhukesteks ratasteks.

2. Lõika heeringafileed paraja suurusega tükkideks.

3. Pane heeringas, sibul ja redis purki. Mõõda vesi, äädikas, suhkur  ja loorber potti ning kuumuta  keemiseni. Võta pliidilt, lase jahtuda ja vala heeringale.

4. Lase 1-2 ööpäeva maitsestuda. Serveeri kuumade keedetud kartulite või rukkileivaga.