Röstitud sidrunimaitselised köögiviljad Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
30. juuli 2019, 07:54

TAIMNE LIHTNE GURMEE: röstitud sidrunimaitselised köögiviljad

Suvised noored köögiviljad on parimad just sellistena nagu nad on ja maitsevad praegu kui gurmeeroog. Ahjus küpsetatuna ja lihtsa sidrunikastmega maitsestatuna jääb nende loomulik mekk domineerima. Küpsema võib panna muidki köögivilju arvestades nende lisamisel küpsemisaega. Kõrvale sobib pakkuda värskete ürtidega maitsestatud hapukoore – või jogurtikastet.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
+ 35-40 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Värske kartul
300 g Porgand
400 g Lillkapsas
4 tk Sibul varte ja mugulatega
SIDRUNIKASTE
1 tk Värskelt pressitud sidrunimahl ja riivitud koor
4 spl Oliiviõli
1 spl Vedel mesi
Näpuotsaga soola
PEALERAPUTAMISEKS
1 tk Punane sibul
Vesikress või põldsalat
Must pipar
Sool

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 225 kraadini. Pese ja kuivata kartulid ning porgandid, lisa 2 sl õli ja sega läbi. Pane ahjuvormi ja küpseta 20-25 minutit.

2. Lõika sibulamugulad 4 sektoriks, jaga lillkapsas õisikuteks. Pane ahjuvormi ja küpseta veel 15 minutit.

3. Võta ahjust. Sega kastmeks sidrunimahl ja – riivitud koor, oliiviõli, mesi ja sool.

4. Haki punane sibul ja sibulavarred, puista köögiviljadele. Nirista peale kaste, maitsesta soola ja pipraga. Sega läbi, lisa rohelisi salatilehti ja serveeri kohe.