Magus poke kauss Foto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
2. august 2019, 08:00

LIHTNE, KIIRE JA KERGE! Valmista magus poke-kauss

Poke-kausid on salatimaailmas väga populaarsed ja levinud. Miks mitte pakkuda sarnaselt magustoitu, milles marju, kastet ja üks tore küpsetis! See on lihtne ja kiire! Keeks või rullbiskviit sobivad magustoitu hästi, keeksi võib enne pannil väheses võis kuldpruuniks ja krõbedaks praadida. 

Koostisosad
PIIMAKISSELL
0.5 dl Suhkur
1 tk Vanillikaun (või pasta 1 tl)
4 spl Maisitärklis
6 dl Piim
Röstitud mandli- või kookoslaastud
100 g Keeks või 150 g rullbiskviiti
4 dl Suvemarju (maasikad, vaarikad, mustikad, sõstrad)

Valmistamine

1. Mõõda kastrulisse suhkur, vanillikaunast eemaldatud seemned ja maisitärklis. Sega läbi ja klopi vähehaaval hulka piim. Kuumuta kogu aeg segades keemiseni. Keeda mõni minut kuni kissell pakseneb, võta pliidilt ja lase jahtuda. Jahtumise ajaks kata kissellinõu toidukilega, et ei tekiks peale nahka.

2. Lõika keeks kuubikuteks. Soovi korral võid kuubikud pannil võis läbi praadida. Tõsta kaussi kissell, keeksikuubikud, marjad ja mandlilaastud. Kaunista söödavate suvelilledega.