Külm kook suvemarjade ja pudingu-toorjuustukreemigaFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
27. juuli 2019, 08:23

Külm kook suvemarjade ja pudingu-toorjuustukreemiga

Selles koogis võid fantaasial lennata lasta ning kasutada suvel järjest valmivaid marju, seejuures meelepärases koguses ja kõikvõimalikes kombinatsioonides. Põhjaks on purustatud šokolaadiküpsised segatud mandlitükkide, või ja tõepoolest – šokolaadiga, sest nii on lihtsalt väga maitsev! Vanillipudingust ja toorjuustust kreem on sametine ja pehme ning mitte liiga magus. Ehtne kesksuvine nauding!

Koostisosad
PÕHI
50 g Tume šokolaad
80 g Või
200 g Šokolaadiküpsised
80 g Hakitud mandlid
KREEM
600 g Maitsestamata toorjuust
0.5 dl Suhkur
500 g Marjad (maasikad, mustikad, sõstrad vm)
250 g Vanillipuding (Tere)
1 portsjon Ekströms Vanillikastmepulber (u 50g)
50 g Röstitud mandlilaastud

Valmistamine

12 tk

1. Kata 22–24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi ja servad küpsetuspaberiga. Pane ahi 180 kraadi peale sooja.

2. Põhja tegemiseks sulata tükeldatud šokolaad ja või väikese potis. Purusta küpsised ning sega koos või-šokolaadisegu ja mandlipuruga tainaks. Suru küpsisetainas vormi põhja ja küpseta eelsoojendatud ahjus 10 minutit. Tõsta jahtuma.

3. Valmista täidisekreem siis, kui põhi on täiesti maha jahtunud. Vispelda toorjuust ja suhkur kreemjaks seguks ning sega hulka meelepäraseid marju. Kui kasutad korraga nii suuremaid kui väiksemaid marju, siis lõika suuremad tükkideks, nii et kõik marjad oleksid enam-vähem ühesuurused. Jäta osa marju kaunistamiseks.

4. Sega vanillipuding marja-toorjuustusegu hulka, lisa õrnalt segades ka vanillikastmepulber ja tõsta mass vormi jahtunud küpsisepõhjale. Silu pealt ühtlasemaks. Aseta kook vähemalt 4 tunniks või järgmise päevani külmkappi tahenema. Enne serveerimist tõsta kook vaagnale, kaunista marjadega ja suru röstitud mandlilaastud serva külge.