India köök

INDIA KÖÖGI KLASSIKA: Võikana 

Tiina Lebane, 15. juuli 2019, 11:48
Võikana ehk butter chicken on India köögi argitoitude klassik. Jogurtis maitsestunud kanapalad tuleb kergelt läbi praadida ja vürtsikas-kreemjas tomati-kookoskastmes lõpuni küpsetada. Traditsiooniliselt süüakse seda koos keedetud basmati riisiga, aga ka paksu lavaššitükki on mõnus kastmesse kasta.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Samal teemal

Bombay kartulid
28. jaanuar 2019, 10:17

Koostisosad
600 g Broilerifilee
2 spl Paks Türgi jogurt
Õli praadimiseks
VÕI-TOMATIKASTE
1 tk Suur sibul
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane tšilli
4 cm jupp Ingver
25 g Või
1 tl Garam masala
1 tl Jahvatatud vürtsköömen
1 tl Jahvatatud koriander
400 g Purustatud tomatid
2.5 dl Kookoskoor
1 tl Sool

Valmistamine

1. Lõika broilerifileed suupärasteks tükkideks ja sega jogurtiga läbi. Lase umbes 20 minutit maitsestuda.

2. Koori ja haki sibul ja küüslaugud peeneks. Puhasta ja haki peeneks ka tšilli ja ingver.

3. Prae jogurtises kanapalad poti põhjas õli sees kergelt läbi ja tõsta kõrvale. Sulata samas potis või ning prae esmalt sibulat ja küüslauku. Siis lisa tšilli, ingver ja vürtsid ning kuumuta segades veel minuti jagu.

4. Lisa potti purustatud tomati konserv ja hauta kaane all umbes 5 minutit. Tõsta ka kanatükid potti ja hauta kaane all madalal kuumusel 7-8 minutit või kuni liha on küps. Lõpuks vala potti kookoskoor, maitsesta kaste soolaga ja kuumuta auravaks.

5. Lisandiks paku juurde keedetud riisi. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee