Juustune kapsa-makaronivormFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
12. august 2019, 08:04

Juustune kapsa-makaronivorm (7)

Paksud ja mahlakad värske kapsa lõigud juustuse makaronivormi katteks on ootamatu, aga väga maitsev lisand. Iseloomuga Camembert ja Brie sobivad kapsa mõrkja maitsega eriti hästi, aga võid kasutada ka soolakat fetat või parmesanilaaste. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
500 g Kapsapea
0.5 tl Sool
200 g Makaronid
25 g Või
3 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Nisujahu
0.5 l Piim
2 tl Felix Special Inglise sinep
50 g Riivjuust
0.5 tl Jahvatatud muskaatpähkel
Sool
Must pipar
100 g Camembert või Brie juust

Valmistamine

1. Lõika poolik kapsapea 6 sektoriks. Püüa sektorid lõigates jätta juurika külge, siis püsivad kapsalehed paremini koos. Aja paraja suurusega potis 5-6 cm jagu vett keema, lisa sool ja keeda kapsasektoreid madalal kuumusel 7-8 minutit. Vala keeduvesi ära ja tõsta kapsas kõrvale.

2. Keeda pasta pakil olevast juhendist 2 minutit vähem, vala vesi ära ja tõsta makaronid nõrguma.

3. Pane või poti põhja sulama, vahepeal puhasta küüslaugud ja haki peeneks. Prae küüslauku keskmisel kuumusel minuti jagu, lisa jahu ja kuumuta segades 2-3 minutit, kuni see muutub vedelaks pastaks. Nüüd hakka osade kaupa piima lisama. Sega kogu aeg hoolikalt, et kaste ei jääks tükiliseks! Lase kastmel rahulikult keema tõusta ja keeda õrnalt paar minutit. Siis keera kuumus maha, lisa sinep ja riivjuust ning maitsesta muskaatpähkli, soola ja pipraga.  

4. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Vala makaronid kastme hulka, sega läbi ja tõsta segu võiga määritud ahjuvormi. Aseta makaronidele kapsasektorid ning tõsta peale Camembert`i viilud. Küpseta 10–15 minutit, kuni juust on kenasti sulanud.