Taimetoidu retseptid

Kanafilee spinati- ja juustukattega 

Tiina Lebane, 31. juuli 2019, 08:19
Lihtne ja kiire lõuna- või õhtusöök valgurikkast kanalihast ja rauarikkast spinatist, lisaks annab mozzarella ka vajalikke rasvhappeid.  Kogusest jätkub kahele väga näljasele või neljale vähem isukale sööjale. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 tk Pontsakas broilerifilee
Sool
Must pipar
2 spl Oliivõli
1 karp Värske spinat (100g)
4 tl Mahedamaitseline sinep või pesto
1 tk Mozzarella pall (125g)

Valmistamine

1. Pane ahi 200 kraadi peale sooja.

2. Lõika broilerifileed põigiti pooleks, nii et saad 4 õhemat tükki. Aseta fileed ahjuvormi ning nirista peale oliiviõli ja veidi soola-pipart. Tõsta vorm ahju ja küpseta fileesid 20 minutit.

3. Vahepeal pese spinatilehed, tõsta sõelale ja vala üle umbes 0,5 l keeva veega, jäta jahtuma. Kui spinat on jahtunud, siis pigista liigne vesi välja ja jäta sõelale nõrguma. Lõika mozzarella 8 viiluks.

4. Võta kanafileed ahjust välja, määri igale teelusikatäis sinepit või pestot, jaga peale viltinud spinat ja kata mozzarella-viiludega. Puista peale pisut soola ja pipart ning küpseta veel 8–10 minutit või kuni juust on sulanud ja õrnalt kuldne. Lase lihal mõned minutid enne söömist puhata. Kõrvale paku head värsket salatit, keedetud riisi, kinoad või värskeid kartuleid või lavašši.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee