Suured hakklihapallid peekonikuues ja soolamundris värsked kartulidFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
24. juuli 2019, 08:22

Suured hakklihapallid peekonikuues ja soolamundris värsked kartulid (2)

Hakklihatoidud on kindlasti argiõhtute lemmikud ka suvel, sest ürdid ju lokkavad ja need koos parmesaniga annavad suurtele hakklihapallidele suurepärase maitse. Veinine tomatikaste, kus pallid lõplikult valmivad, teeb samuti oma töö ja kui pakud juurde soolamundris värskeid kartuleid, siis sööjad on tänulikud.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 purk Purustatud tomatid ürtidega (400g)
1.5 dl Punane vein
1 spl Oliiviõli
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
Värsked ürdid (tüümian, pune vm)
HAKKLIHAPALLID
1 tk Väike sibul
2 tk Küüslauguküüs
500 g Hakkliha
1 dl Riivsai
80 g Riivitud parmesan
1 tk Muna (L suurus)
Hakitud värsked ürdid
8 tk Õhuke peekoniviil
Õli praadimiseks
600 g Värsked kartulid
0.5 tl Soolahelbed
Või
Serveerimiseks värsked ürdid

Valmistamine

1. Vala tomatikonserv, vein ja õli potti, lisa puhastatud ja peeneks hakitud sibul, küüslaugud ja ürdid ning lase madalal tulel haududa, kuni valmistad lihapalle.

2. Puhasta ja haki sibul ja küüslauk peeneks. Lisa koos riivsaia, riivitud parmesani, muna ja hakitud ürtidega hakkliha hulka ning sega käte abil tainaks. Maitse tainast ja kui vaja, lisa veidi soola. Jaga tainas neljaks võrdseks osaks ja vormi need käte vahel pallideks. Keera iga palli ümber risti kaks peekoniviilu ja pruunista palle pannil kuumas õlis paar minutit igast küljest.

3. Tõsta lihapallid kastme sisse, lase rahulikult uuesti keema tõusta ja hauta pooleldi avatud kaane all madalal kuumusel 15–20 minutit, kuni pallid on seest küpsed.

4. Pese värsked kartulid hoolikalt ja keeda koos koorega pehmeks. Vala keeduvesi ära, puista kuumadele kartulitele soolahelbeid, lisa veidi võid ja raputa kinnise kaanega potti, nii et kartulid helveste ja võiga kenasti kaetud saaksid.

Roog on kohe söömiseks!