Kohvi ja kaneelFoto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
23. juuli 2019, 08:43

PROOVI SEDA LIHTSAT NIPPI! Kuidas kohv piima ja suhkruta imemaitsvaks muuta (5)

See on trikk, mille kasutamise järel ka kohvipõlgurid tunnistavad, et tegu on tõeliselt virgutava ja värskendava joogiga. Ja see trikk on imelihtne!

Nimelt tuleb enne kohvile enne pruulimist riputada peale veidi kaneeli. Vürtsi tuleks lisada enne vee purule valamist. Kui sul on täisautomaatne espressomasin, raputa kaneeli sutsu tassi põhja. Ära pane kaneeli joogi peale – sest nii lahustub see halvemini. 

Kaneeli ei pea kasutama üldse palju, vaid paar korda keskmisest toosist raputada. Ent ka see pisku muudab kohvi eriti pehmeks ja siidiseks ning aromaatseks. Kohvi mõrkjus väheneb ning aroom võimendub, ka muutub kohvi maik magusamaks ja seda ilma suhkruta!

Mainitud trikki kasutavad mitmed majutusasutused. See on saanud ka heakskiidu toitumisnõustajate poolt,  kirjutab portaal Cooking light.

Põhjuseks asjaolu, et kaneel ongi üsna tervislik vürts. Uuringute järgi aitab kaneel insuliinitaset paremini reguleerida ehk süsivesikuterikka hommikueine mõju sinu veresuhkrule pole nii hävitav. Kaneel on raudselt kõigi nende sõber, kes armastavad magusat, aga tahaksid suhkrutarbimist piirata. Lisaks saab kaneelist magneesiumi, kaltsiumi, rauda ning K-vitamiini. 

Teiste uuringute kohaselt aitab kaneel ka paremini keskenduda, muutes kaneelipuistega kohvi hommikustel koosolekutel vaat et asendamatuks.

Ka on kaneelipuiste ihu ja isu ohjeldava loomuga, nii et vajadus iga hinna eest midagi magusat leida kuskil kella 10–11 vahel ei saabu nii halastamatult.