Foto: HELIN LOIK
Toiduuudised
26. juuli 2019, 11:27

Nipid ja kasulikud vidinad ehk mis toidumaailmas uudist?

PROOVI

Limpsimaailm liigub tervislikkuse poole

Uue põneva tootena leidsime kauplusest Eesti esimese pruulitud limonaadi Barley Bros. Tegemist on ilma lisatud suhkruta ja e-lisaaineteta karastusjoogiga, mis on mõnusalt tasakaalustatud kooslus mahlast, ürtidest ning odra pruulimisel saadud magususest. Nagu limpsile kohane, täiustab kogu «kompotti» kerge ja karastav mull.

Uudseid rüüpeid toodetakse kahe eri maitsega – «Marjad ja rosmariin» ning «Leedripuu ja laim», hinnaklass jääb olenevalt poest ühe euro kanti.

PÕNEV

Tavalistele pannkookidele vahelduseks

Pole midagi toredamat, kui pühapäeva hommikul koos perega pannkooke süüa. Et traditsioon rutiiniks ei muutuks, tasub aeg-ajalt maitsetega mängida. Miks mitte pakkuda järgmisel korral kookosemekist pakatavaid pannukaid?

See on väga lihtne: tuleb vaid oma lemmikretsepti järgi pannkoogitainas valmistada ning sellele kookoshelbeid lisada. Seejärel lase tainal vähemalt tunnike seista. Taina võib valmis teha ka eelmisel päeval. Enne küpsetamist surista tainas kannmikseriga ühtlaseks, seejärel valmista pannil õlis pisikesed pannkoogid.

Foto: ALDO LUUD

NIPP

Maitserikas külmsupp

Selleks, et suvine külmsupp võimalikult maitseküllane saaks, lase komponentidel (köögiviljad, liha, muna jne) vähemalt paar tundi maitseainetega segatult seista. Veel parem, kui kogu kupatus saaks maitsestuda üle öö.

Kui soovid gazpacho-tüüpi suppi, püreesta komponendid vahetult enne serveerimist. Okroška valmistamiseks lisa aga hulka keefir või pett ning asu nautima.

KÜLASTA

Hiiumaa kohvikutepäevad tulevad taas

Augusti esimesel nädalavahetusel (1.–4. augustil) muutub Hiiumaa taas tõeliseks kohvikute saareks, sest on aeg jälle lahti lüüa kodukohvikute uksed. Hiiumaa oodatuima suvesündmuse raames on võimalik tutvuda saarega, avastada peidetud paiku ning astuda sisse koduhoovidesse, kuhu muidu ei satuks. Uuendusena toimuvad sel aastal peale hoovikohvikute söömaajad ka hiidlaste kodudes!

Lisainfo: www.kohvikutepäev.ee

KASULIK KÖÖGIVIDIN

Munakeetja

Aeg-ajalt on nõnda, et esmapilgul kasutu köögividin võib tegelikult osutuda vägagi asjalikuks abimeheks. Täpselt nii juhtus munakeetjaga, millest on praeguseks saanud Naistelehe köögitoimkonna suur lemmik.

See pisike masin aitab vältida munade ülekeemist ja pragunemist, samuti ei ole vaja mässata keeduveega. Pista vaid munad keetjasse, lisa munade soovitud küpsusastmele vastavalt pisut vett ning lülita aparaat sisse. Lühikese aja jooksul ja ilma suurema vaevata on keedumunad valmis!

Valmistada näiteks makra-munasalatit!

  • 1 pikk kurk
  • 150 g makrapulki
  • 4 keedetud muna
  • majoneesi
  • soola

Haki kurk väikesteks kuubikuteks ja pane mõneks ajaks sõelale nõrguma. Suru üleliigne vedelik välja. Tükelda makrapulgad ja keedumunad ning sega need kurgitükkidega kokku. Lisa meelepärane kogus majoneesi, maitsesta soolaga ja sega läbi.

Euronics 15.99