Liis VelskerFoto: Iti-Pätrik Järve
Toiduuudised
18. juuli 2019, 10:55

42 kilo kaotanud Liis Velsker soovitab röstleivale avokaadot, sest nii on tervislikum (8)

Maailmas laineid lööv avocado toast ehk leib avokaadoga on trendivõiku, mille teemaviitega pilte on Instagramis jagatud üle 1 250 000 korra. Kuigi maitsev ka niisama röstitud saia peal, annab avokaadot võileival kasutada väga mitmel moel! 

Tervisesportlase Liis Velskeri sõnul on avokaado väga kõrge rasvasisaldusega puuvili, andes kehale vajalikke ja kasulikke taimseid rasvasid. Velsker soovitab avokaadot kasutada näiteks rasvaste ja soolaste võileivamäärete ja määrdejuustude asemel, on kirjas meediale saateud teates. 

 
 
 
View this post on Instagram

Welcome back, Liisu! Mul on nii palju uusi toetajaid siin, et ma kordan mingid asjad üle- minu eesmärk on, et Liisu oleks õnnelik ja ma armastaks end täpselt nii nagu ma olen! Ja et ka teised inimesed saaks aru, me ei pea muutma end ühiskonna pärast! Sellepärast, et keegi on öelnud, et sa pead siuke olema ja sa pead olema saavutanud selle! Me elame elu, kus me võime olla täpselt need inimesed, kes me tahame olla ja mina tahan olla tugev, sale,siiras sportlane! Eile öösel kell 2(ma pole AMMU nii kaua üleval olnud) sain ma aru, et selle muutuse taga olen MINA, mina olen end teinud selliseks ja ma nutsin ja nutsin ja nutsin, sest ma ei märka enda puhul võite, ainult kaotusi ja ma usun, et on tulemas aeg, kus minu silmaklapid tulevad eest ja ma hakkan märkama oma tugevust ja oiiii rahvas!!! Kui see aeg on käes, siis ma tõestan teile- üks inimene suudab muuta maailma! Seniks aga uskuge endasse ja oma unistustesse- TE VÕITE OLLA ÜKSKÕIK KES🖤!

A post shared by Liis Velsker (@liisvelsker) on

Kes ei tea, siis Liis Velsker saavutas sotsiaalmeedias tähelepanu sellega, et räägib avalikult püüdlustest iseenda parema versiooni poole. Avalikkuse huvisfääri sattus ta mullu, kui jooksis heategevuse nimel eelmisel aastal  500 km. Ta on meediale rääkinud, kuidas kunagi kaalus ta koguni 130 kilo ning on nüüdseks minetanud sellest 42. 

„Minu puhul kehtib kindlasti reegel, mida rohkem avokaadot seda parem! Fazer pani avokaado röstsaia sisse, asendades uues Juurikarösti saias osa jahust köögiviljadega, sealhulgas on saia koostises ka avokaado,“ soovitab Velsker. Lisaks avokaadole on pätsis veel pastinaak, valged oad ja tomat ning juurikate kogusisaldus 34,5%.

Nagu teisedki puu- ja köögiviljad, on avokaado vitamiinide ja mineraalide allikas, sisaldab rohkelt kiudaineid ja kaaliumi ning B6-, C-, E-vitamiine. „Avokaados on mitu korda rohkem kaaliumi kui näiteks banaanis, mis on eriti hea just spordiga tegelejatele, kelle keha vajab kiiret taastumist,“ sõnab hobiatleet Velsker.

Avokaadoga Juurikaröst marjadega  

undefined Foto: Lylaus

Vaja läheb:

·        2 viilu Fazeri avokaadoga Juurikarösti (või mõnd muud röstleiba - toim)

·        1 parajalt küps avokaado

·        Peotäis lemmikmarju

·        50 g õrnalt soolatud fetajuustu

·        1 sl agaavisiirupit või mett

·        1 sl sidrunimahla

·        Kaunistuseks seesamiseemneid või pähkleid

Koori avokaado ja eemalda sellelt kivi. Püreesta pool avokaadot kahvliga ja lisa sellele magustamiseks agaavisiirupit või mett ning lisaks sidrunimahla. Teine pool avokaadot lõika ettevaatlikult viiludeks.

Määri avokaadopüree röstsaiale. Aseta selle peale lõigatud avokaadoviilud ning seejärel oma lemmikmarjad. Kõige peale puista fetajuustu ja kaunistuseks seemneid või pähkleid. Viimaks nirista võikule siirupit või vedelat mett.

 Avokaadoga Juurikaröst pošeeritud munaga 

undefined Foto: Lylaus

Vaja läheb:

•       2 viilu Fazeri avokaadoga Juurikarösti (või mõnd muud röstleiba - toim)

•       1 parajalt küps avokaado 

•       50 g toorjuustu

•       2 muna

•       2 sl äädikat

•       Ühe sidruni mahl

•       Peotäis kirsstomateid

•       Sool ja pipar maitsestamiseks

·        Kaunistuseks seesamiseemneid ja maitserohelist

Määri röstviilule toorjuustu ning laota röstsaiale avokaadoviilud.

Löö muna ettevaatlikult kohvitassi sisse, ilma et munakollane kahjustada saaks. Kuumuta vesi keemiseni, siis kummuta muna vette ja keeda seda 2–3 minutit. Tõsta muna ettevaatlikult suurema lusika või kulbi abil veest välja ja serveeri röstsaiale. Purusta peale musta pipart ning kaunista meelepärase maitserohelise ja seesamiseemnetega.

 

Avokaadoga Juurikaröst peedihummusega

Avokaadoga Juurikaröst peedihummusega Foto: Lylaus

 

Retsept neljale:

•       4 viilu Fazeri avokaadoga Juurikarösti (või mõnd muud röstleiba - toim)

•       2 parajalt küpset avokaadot

•       1 suur keedetud peet

•       3 sl sidrunimahla

•       2 sl tahinit

•       100 g kikerherneid

•       2 sl oliiviõli

•       2 küüslauguküünt

•       Näpuotsatäis köömneid, koriandrit, soola ja pipart

•       Kaunistuseks seesamiseemneid või kreeka pähkleid

Sega blenderis ühtlaseks massiks peet, kikerherned, küüslauguküüned, tahini, köömen ja koriander. Lisa sidrunimahla ja oliiviõli ning maitseta soola ja pipraga.

Määri segu röstsaiale ja lisa soola, pipra ja sidrunimahlaga maitsestatud õhukesed avokaadoviilud. Kaunista röstsai seesamiseemnete ja kikerhernestega.

Liis Velsker on Fazeri brändisaadik.