42 kilo kaotanud Liis Velsker soovitab röstleivale avokaadot, sest nii on tervislikum (8)
Tervisesportlase Liis Velskeri sõnul on avokaado väga kõrge rasvasisaldusega puuvili, andes kehale vajalikke ja kasulikke taimseid rasvasid. Velsker soovitab avokaadot kasutada näiteks rasvaste ja soolaste võileivamäärete ja määrdejuustude asemel, on kirjas meediale saateud teates.
Kes ei tea, siis Liis Velsker saavutas sotsiaalmeedias tähelepanu sellega, et räägib avalikult püüdlustest iseenda parema versiooni poole. Avalikkuse huvisfääri sattus ta mullu, kui jooksis heategevuse nimel eelmisel aastal 500 km. Ta on meediale rääkinud, kuidas kunagi kaalus ta koguni 130 kilo ning on nüüdseks minetanud sellest 42.
„Minu puhul kehtib kindlasti reegel, mida rohkem avokaadot seda parem! Fazer pani avokaado röstsaia sisse, asendades uues Juurikarösti saias osa jahust köögiviljadega, sealhulgas on saia koostises ka avokaado,“ soovitab Velsker. Lisaks avokaadole on pätsis veel pastinaak, valged oad ja tomat ning juurikate kogusisaldus 34,5%.
Nagu teisedki puu- ja köögiviljad, on avokaado vitamiinide ja mineraalide allikas, sisaldab rohkelt kiudaineid ja kaaliumi ning B6-, C-, E-vitamiine. „Avokaados on mitu korda rohkem kaaliumi kui näiteks banaanis, mis on eriti hea just spordiga tegelejatele, kelle keha vajab kiiret taastumist,“ sõnab hobiatleet Velsker.
Avokaadoga Juurikaröst marjadega
Vaja läheb:
· 2 viilu Fazeri avokaadoga Juurikarösti (või mõnd muud röstleiba - toim)
· 1 parajalt küps avokaado
· Peotäis lemmikmarju
· 50 g õrnalt soolatud fetajuustu
· 1 sl agaavisiirupit või mett
· 1 sl sidrunimahla
· Kaunistuseks seesamiseemneid või pähkleid
Koori avokaado ja eemalda sellelt kivi. Püreesta pool avokaadot kahvliga ja lisa sellele magustamiseks agaavisiirupit või mett ning lisaks sidrunimahla. Teine pool avokaadot lõika ettevaatlikult viiludeks.
Määri avokaadopüree röstsaiale. Aseta selle peale lõigatud avokaadoviilud ning seejärel oma lemmikmarjad. Kõige peale puista fetajuustu ja kaunistuseks seemneid või pähkleid. Viimaks nirista võikule siirupit või vedelat mett.
Avokaadoga Juurikaröst pošeeritud munaga
Vaja läheb:
• 2 viilu Fazeri avokaadoga Juurikarösti (või mõnd muud röstleiba - toim)
• 1 parajalt küps avokaado
• 50 g toorjuustu
• 2 muna
• 2 sl äädikat
• Ühe sidruni mahl
• Peotäis kirsstomateid
• Sool ja pipar maitsestamiseks
· Kaunistuseks seesamiseemneid ja maitserohelist
Määri röstviilule toorjuustu ning laota röstsaiale avokaadoviilud.
Löö muna ettevaatlikult kohvitassi sisse, ilma et munakollane kahjustada saaks. Kuumuta vesi keemiseni, siis kummuta muna vette ja keeda seda 2–3 minutit. Tõsta muna ettevaatlikult suurema lusika või kulbi abil veest välja ja serveeri röstsaiale. Purusta peale musta pipart ning kaunista meelepärase maitserohelise ja seesamiseemnetega.
Avokaadoga Juurikaröst peedihummusega
Retsept neljale:
• 4 viilu Fazeri avokaadoga Juurikarösti (või mõnd muud röstleiba - toim)
• 2 parajalt küpset avokaadot
• 1 suur keedetud peet
• 3 sl sidrunimahla
• 2 sl tahinit
• 100 g kikerherneid
• 2 sl oliiviõli
• 2 küüslauguküünt
• Näpuotsatäis köömneid, koriandrit, soola ja pipart
• Kaunistuseks seesamiseemneid või kreeka pähkleid
Sega blenderis ühtlaseks massiks peet, kikerherned, küüslauguküüned, tahini, köömen ja koriander. Lisa sidrunimahla ja oliiviõli ning maitseta soola ja pipraga.
Määri segu röstsaiale ja lisa soola, pipra ja sidrunimahlaga maitsestatud õhukesed avokaadoviilud. Kaunista röstsai seesamiseemnete ja kikerhernestega.
Liis Velsker on Fazeri brändisaadik.
Kommentaarid